FOLLOW US: facebook twitter

Πρωτοβουλίες για ένταξη επιχειρηματιών στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό

Ημερομηνία: 03-03-2017 | Συντάκτης:

eve-ileias-exodikastikos-mixanismos

Συνάντηση  χθες με τον Ειδικό Γραμματέα του Τμήματος  Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

-Τι  συζήτησαν με τον Φ. Κουρμούση ο βουλευτής Μάκης Μπαλαούρος με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του επιμελητήριου Ηλείας  K. ΝΙκολουτσο και Κ. Λεβέντη

Διεξοδική συζήτηση για τα θέματα που αφορούν τους δανειολήπτες και ειδικότερα τα δάνεια των επιχειρήσεων  των πυρόπληκτων  Νομών καθώς και το Νομοσχέδιο που έθεσε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε δημοσία διαβούλευση  για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρηματιών πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια ενδιαφέρουσας συνάντησης που έγινε στο Τμήμα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους στην Αθήνα.

Η συνάντηση  ήταν μεταξύ του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση, του βουλευτή Ηλείας και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Βουλής  κ. Μάκη Μπαλαούρα, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστα Νικολούτσου και του Αντιπροέδρου του ΕΒΕ κ. Κώστα Λεβέντη.

Ο Βουλευτής κ. Μπαλαούρας ενημέρωσε τον Ειδικό Γραμματέα για τις θέσεις του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα που δημοσιεύτηκαν ήδη στα μέσα ενημέρωσης του Νόμου ενώ από την πλευρά του ο Ειδικός Γραμματέας κος Φώτης Κουρμούσης ανέφερε ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια από το Υπουργείο ώστε  να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό. Επίσης τόνισε ότι το Υπουργείο θα εξετάσει τυχόν δυσκολίες στην εφαρμογή του Νόμου ούτως ώστε να ενταχθεί ο μέγιστος αριθμός των επιχειρήσεων.

Στα πλαίσια αυτής της ενημέρωσης το Επιμελητήριο Ηλείας συμφώνησε να πραγματοποιήσει στην Ηλεία σε σύντομο χρονικό διάστημα ενημερωτική εκδήλωση όπου στελέχη του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης θα ενημερώσουν και παρουσιάσουν τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ευνοϊκή ρύθμιση των επιχειρηματικών δανείων των επιχειρήσεων.

Παράλληλα το Επιμελητήριο Ηλείας προτίθεται να εξετάσει αναλυτικά την εφαρμογή του Νόμου καθώς πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω σημεία τα οποία κρίνονται αυστηρά και υπερβολικά όσον αφορά την ένταξη των επιχειρήσεων της Ηλείας. Χαρακτηριστικά  πολλές είναι οι επιχειρήσεις που έχουν συγκεντρώσει πάνω από το 85% των οφειλών τους σε μια και μόνο τράπεζα, γεγονός που καθιστά δύσκολη την υπαγωγή τους στον Νόμο για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρηματιών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος