FOLLOW US: facebook twitter

Πρωτιά παραδοσιακά για την Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση

Ημερομηνία: 21-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

elme-ekloges-ds1

Στις κάλπες χθες οι καθηγητές της Ηλείας για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Την πρώτη θέση παραδοσιακά, διατήρησε στις χθεσινές εκλογές της ΕΛΜΕ Ηλείας, η Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση με 133 ψήφους, ποσοστό 36,94% και 3 έδρες, με δεύτερη την Αγωνιστική Συσπείρωση που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, με  110 ψήφους, ποσοστό 30,56% και 2 έδρες. Τρίτη δύναμη αναδείχθηκε η Αριστερή Ριζοσπαστική Παρέμβαση με 78 ψήφους, ποσοστό 21,67% και 2 έδρες και τέταρτη δύναμη η ΔΑΚΕ με 39 ψήφους, ποσοστό 10,83% και καμία έδρα.

elme-ekloges-ds4

Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του 4ου Λυκείου Πύργου, για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηλείας και την εκλογή αντιπροσώπων για το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, συμμετείχαν οι  4 προαναφερόμενες παρατάξεις. Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 το απόγευμα και άρχισε αμέσως η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων. Με βάση τα πρώτα στοιχεία, ψήφισαν 376, έγκυρα 360, 12 λευκά και 4 άκυρα.

elme-ekloges-ds3

Πριν την έναρξη της διαδικασίας των αρχαιρεσιών, δεν κατέστη δυνατή, η πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης λόγω μη ικανοποιητικής προσέλευσης εκπαιδευτικών. Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Βασίλης Βασιλειάδης, ωστόσο με δηλώσεις του, αναφέρθηκε στο κλίμα των ημερών, χαρακτηρίζοντας το «φορτισμένο» τονίζοντας, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε «διαπραγμάτευση» με την τρόικα για να περάσουν μέτρα ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης, τη στιγμή που τα μέτρα της πρώτης αξιολόγησης δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί και θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου με αυξήσεις σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες. «Δηλαδή, συζητούν με τους δανειστές ποια θα είναι τα επόμενα μέρα και πόσο περισσότερο θα ρημάξουν τον ελληνικό λαό. Νομίζω ότι αυτά τα οποία αναμένονται δίνουν και το στίγμα για το που θα πρέπει να κινηθεί το επόμενο Διοικητικό συμβούλιο. Αναμένονται περεταίρω μειώσεις σε συντάξεις, ενεργοποίηση του κόφτη για περισσότερα χρόνια ώστε αν κάποια στιγμή δεν πετύχεις τους στόχους ως χώρα στα δημοσιονομικά έσοδα αμέσως να κόβονται μισθοί και συντάξεις αλλά συγκεκριμένα γνωρίζοντας από τώρα ποια θα είναι αυτά. Ετοιμάζονται αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο με περισσότερες δυσχέρειες στο δικαίωμα για απεργία και επαναφορά του δικαιώματος της ανταπεργίας του lock out στους εργοδότες. Για το νέο σχολείο είχαμε πριν λίγο τις δηλώσεις του νέου υπουργού Παιδείας ο οποίος ανέφερε ότι δεν πρόκειται να γίνουν διορισμοί και αυτά που έλεγε ο πρώην Υπουργός Νίκος Φίλης και η κυβέρνηση περί 20.000 μόνιμων διορισμών ήταν ένα ψέμα, μια άπατη. Είναι στόχος της κυβέρνησης η εκπαίδευση να αποκτήσει ολοένα και περισσότερα χαρακτηριστικά ελαστικής και ευέλικτης εργασίας και το ποσοστό των ανθρώπων που δουλεύουν με αυτά τα χαρακτηριστικά αναμένεται να αυξηθεί. Το νέο Λύκειο των λίγων και εκλεκτών αναμένεται το επόμενο διάστημα μαζί με ένα μεγάλο κομμάτι μαθητών -αυτών που δε θα τα καταφέρνει- , να οδηγείται σε άλλες μορφές εκπαίδευσης ίσως και έξω από την τυπική, σε μορφές μαθητείας, κατάρτισης από την ηλικία των 17 και 18 χρόνων».

elme-ekloges-ds2

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος