FOLLOW US: facebook twitter

Προ των πυλών νέα έξοδος στις αγορές

Ημερομηνία: 30-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Το επιτόκιο με το οποίο δανείστηκε η Αlpha Bank (2,75% ) αποτελεί προάγγελο για καλύτερους όρους δανεισμού στην επικείμενη έξοδο του ελληνικού δημοσίου που σχεδιάζεται τις ερχόμενες δύο εβδομάδες. Ο υφιστάμενος σχεδιασμός προβλέπει την έκδοση επταετούς ομολόγου μέσω του οποίου η χώρα φιλοδοξεί να αντλήσει τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία του «μαξιλαριού ασφαλείας».

Το Reuters επικαλείται υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο και σημειώνει ότι η Ελλάδα ελπίζει να δημιουργήσει ένα «μαξιλάρι» έως 19 δισ. ευρώ για να καλύψει τις αποπληρωμές χρέους μετά την έξοδό της από το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας, το οποίο λήγει τον Αύγουστο του 2018. «Δεν υπάρχει ακόμα τελική απόφαση για την ακριβή ημέρα της έκδοσης», δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «θα ακολουθήσουν δύο ακόμη εκδόσεις έως το τέλος του καλοκαιριού».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους Financial Times, την έκδοση του επταετούς ομολόγου θα ακολουθήσει η έκδοση ενός τριετούς και ενός 10ετούς ομολόγου τους επόμενους μήνες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος