FOLLOW US: facebook twitter

Προϊόν καπήλευσης η ανάληψη ευθύνης για τη φωτιά στη Ν. Μανωλάδα-Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ σε όλα τα επίπεδα

Ημερομηνία: 04-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Δηλώσεις για το θέμα της «Κρυπτείας» έκαναν εκπρόσωποι του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Στο ρεπορτάζ της Πρωινής στις 26 Ιουνίου, από την πρώτη στιγμή που είχε υπάρξει ανάληψη ευθύνης είχαμε ξεκάθαρα αναφέρει πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία διατηρεί επιφυλάξεις για την πράξη αυτή και είχε τονιστεί πως τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει το Ανακριτικό Τμήμα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού από την Πάτρα, δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Μαρτυρίες και βίντεο από την έναρξη της πυρκαγιάς ήταν ξεκάθαρα στοιχεία και είχε αναφερθεί πως από ένα ξεχασμένο κερί ξεκίνησε η πυρκαγιά που κατάστρεψε τον καταυλισμό, ενώ κανένας από τους αλλοδαπούς που ζούσαν εκεί, δεν ανέφερε ποτέ πως δέχθηκαν επίθεση από ρατσιστικά ή ακροδεξιά στοιχεία. Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ αναφέραμε πως η ανάληψη ευθύνης ίσως να αποτελεί προσπάθεια καπήλευσης του περιστατικού ή παρανόηση των όσων αναφέρθηκαν.

Χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ τόνισε πως «… όταν ρωτήθηκα και εγώ μετά την ανακοίνωση για τη φωτιά στη Μανωλάδα, είχα δηλώσει τότε πως δεν θεωρώ ότι αληθεύει αυτό το πράγμα. Ήμασταν εκεί από την πρώτη στιγμή και είχαμε δει πως ήταν από αμέλεια. Κάποιος ξεχάστηκε και άναψε φωτιά. Κάποιες οργανώσεις προσπαθούν να επενδύσουν πάνω στο φόβο και το μίσος για τους εργάτες γης και τους μετανάστες γενικά. Βρήκαν την ευκαιρία για λίγη παραπάνω δημοσιότητα για να βγουν στο προσκήνιο και να ακουστεί το όνομά τους. Ήταν κάτι από την αρχή είχαμε καταλάβει όλοι πως δεν ισχύει».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Χαμουζάς που ανέφερε ότι «… ζώντας στη Ν. Μανωλάδα και λόγω του ότι από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε εκεί με το δήμαρχο και μιλήσαμε με τους αλλοδαπούς, μας είπαν ότι η φωτιά εξελίχθηκε από μια εστία που είχαν ανάψει για μαγείρεμά. Άρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση για εμπρησμό. Στη Ν. Μανωλάδα είμαστε μικρή κοινωνία και ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν τέτοιου είδους οργανώσεις, ή μέλη τους να έχουν σχέση με κατοίκους της περιοχής. Άρα θεωρώ αδύνατο έως απίθανό να έχει συμβεί αυτό το περιστατικό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος