FOLLOW US: facebook twitter

Προχωρά η δημιουργία Υγειονομικού Σταθμού στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 29-11-2016 | Συντάκτης:

limeniko-ype

Αυτοψία χθες από κλιμάκιο της 6ης ΥΠΕ

– Θα διαθέτει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Κοντά στη δημιουργία και ίδρυση Υγειονομικού Σταθμού στο Κατάκολο, μετά από πρωτοβουλία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, βρίσκεται η 6η ΥΠΕ καθώς χθες, ο Διευθυντής της Υγειονομικής Περιφέρειας Α. Ραγκαβάνης συνοδευόμενος από τον Μηχανικό Δ. Γεωργίου, πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο που προτάθηκε για την ανάπτυξη του.  Η αυτοψία, έγινε κατ’ εντολή του Ηλείου Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιώργου Γιαννόπουλου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή, υιοθέτησε την πρόταση της Διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου για την λειτουργία υγειονομικού σταθμού που στόχο έχει την εξυπηρέτηση τόσο των αναγκών της κρουαζιέρας, όσο και αυτών του τοπικού διαμερίσματος Κατακόλου και των πέριξ διαμερισμάτων.

Ο υγειονομικός σταθμός, με απόφαση του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, θα εγκατασταθεί στο κτίριο όπου στεγάζεται το κοινοτικό κατάστημα, ενώ οι εργασίες διαμόρφωσης τού χώρου θα γίνουν με την επιμέλεια του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Επίσης με απόφαση τού Διοικητού ΕΚΑΒ Δυτ. Ελλάδος κ. Γρ. Μπαράκου, θα παραχωρηθεί στο Δ.Λ.Τ.Π. ασθενοφόρο το οποίο αφού επισκευασθεί μέσω ευγενικής χορηγίας, θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της κρουαζιέρας.

limeniko-ype2

Εξοπλισμός για την ασφάλεια του λιμανιού 

Εντωμεταξύ κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Π. την 24/11/2016 εγκρίθηκαν οι μελέτες προμήθειας και εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού

που θα καλύψει τις ανάγκες ασφαλείας τού λιμανιού στα πλαίσια της εφαρμογής του κώδικα ISPS. Η επένδυση ύψους 140.000€ περίπου θα καλυφθεί από ίδιους πόρους τού Ταμείου, ενώ εντός της τρεχούσης εβδομάδος θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης τού έργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος