FOLLOW US: facebook twitter

Προτάσεις για διασκέδαση: Σάββατο 22 Ιουλίου

Ημερομηνία: 22-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Διασκέδαση, Νέα

27ο Φεστιβάλ Ήλιδας

Σοφοκλή Οιδίπους επί Κολωνώ

Ο Σταύρος Τσακίρης, ερευνά μια φόρμα αφήγησης της τραγωδίας σαν μια κοινή γιορτή θεατών και ηθοποιών, που δημιουργείται τη στιγμή που συναντώνται στον προκαθορισμένο χώρο του θεάτρου. Σ’ ένα άδειο τοπίο, με τη χρήση ελάχιστων αντικειμένων, παρακολουθούμε σαν μια «παραβολή» τις τελευταίες στιγμές του Οιδίποδα.

Στον ομώνυμο ρόλο, ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός Κώστας Καζάκος, επικεφαλής ενός θιάσου που αποτελείται από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της νέας γενιάς. Η παράσταση αρχίζει στις 21:15 στο Θέατρο Ήλιδας.

8ο Φεστιβάλ Δάφνης «Δημήτρης Λ. Λαγκαδινός»

Στην τοπική κοινότητα Δάφνης του δήμου Ήλιδας, θα πραγματοποιηθεί  το 8ο Φεστιβάλ Δάφνης  «Δημήτρης Λ. Λαγκαδινός», που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Δάφνης «Κ. Βάρναλης». Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 22 Ιουλίου στο Δημοτικό Σχολείο της Δάφνης, όπου θα φιλοξενηθούν όλες οι δράσεις, στις 9:15 το βράδυ με την θεατρική παράσταση «Παιχνίδι του έρωτα» από το «Άρμα Θέσπιδος». Ο σπουδαίος Γάλλος κωμωδιογράφος στήνει μία σατανική ίντριγκα γύρω από δύο ζευγάρια που ερωτεύονται αγνοώντας το ένα  την πραγματική ταυτότητα του άλλου. Πρόκειται για ένα παιχνίδι μεταμφιέσεων με συνεχείς ανατροπές και απρόσμενες καταστάσεις, με ευτυχές τέλος. Είναι ένα έργο, ύμνος στον έρωτα, γραμμένο από έναν από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς. Ο Μαριβώ έζησε στην Γαλλία την εποχή που μεσουρανούσε το καλλιτεχνικό ρεύμα του Ροκοκό και οι μεγάλοι τεχνίτες του θεάτρου ήταν  οι πρωταγωνιστές της Comedia dell’Arte.

Ο Λάκης Παπαδόπουλος live στο «Epihotel Odysseas»

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Λάκης Παπαδόπουλος έρχεται στο Κατάκολο για μία και μοναδική βραδιά, για να τραγουδήσει σ’ ένα μαγευτικό περιβάλλον στην πισίνα του ξενοδοχείου «Οδυσσέας». Αυτό το Σάββατο 22 Ιουλίου και ώρα 22:30, μαζί με την Ευδοκία Ράπτη, θα τραγουδήσουν τις αγαπημένες επιτυχίες του Λάκη, όπως «Γυριστρούλα», «Τσίχλα δίχως ζάχαρη», «Παλτό» κ.ά. Πληροφορίες: info@hotelodysseas.gr, Τηλέφωνο κρατήσεων: 26210 42190 – 26214 01171.

Οι Tasos Gavriliadis & Dimitris Stathopoulos στο «White Island»

Αυτό το Σάββατο οι γνωστοί djs Tasos Gavriliadis και Dimitris Stathopoulos θα βρίσκονται στα decks του «White Island Summer Club» στην Κουρούτα για να απογειώσουν το Σαββατόβραδό σας.

Mainstream Night στο «Boulevard»

Ο γνωστός dj Kostas Masouras θα είναι αυτό το Σαββατο στο «Boulevard Espresso bar»  στην Βάρδα για να σας χαρίσει μια απολαυστική βραδιά γεμάτη χορό!

 

«Το μάθημα του καλοκαιριού»

Σεμινάριo με τη Δέσποινα Γεωργακοπούλου

Το Εργαστήρι Θεάτρου, Έκφρασης & Φαντασίας «Ονειροδρόμιο» διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο «Το μάθημα του καλοκαιριού» με τη Δέσποινα Γεωργακοπούλου. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσα σ’ ένα Σαββατοκύριακο, στις 22 & 23 Ιουλίου: 3 ώρες το Σάββατο και 3 ώρες την Κυριακή και ώρες: 5:00 – 8:00 το απόγευμα. Τo συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται σε όποιον θέλει να συμμετέχει σ΄ αυτό για την προσωπική του ανάπτυξη καθώς και σε επαγγελματίες, σπουδαστές και ερασιτέχνες του θεάτρου.

Στο πρώτο μέρος θα διδαχτούν κάποιες απλές αποτελεσματικές σωματικές ασκήσεις. Οι ασκήσεις αυτές στοχεύουν στο να δώσουμε αγάπη στο σώμα μας. Ξεκουράζουν, ενδυναμώνουν, βοηθούν το συντονισμό της κίνησης με την αναπνοή και δημιουργούν ευεξία. Προέρχονται από τον χώρο του θεάτρου και αφορούν την εκπαίδευση του ηθοποιού. Στο δεύτερο μέρος η εμψυχώτρια του σεμιναρίου θα μιλήσει πάνω σε τρία θέματα πολύ σημαντικά για την παρουσία της καθεμιάς / του καθενός μας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο ΟΝΕΙΡΟΔΡΟΜΙΟ τηλ.: 6981044266 και στο 6948365820.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος