FOLLOW US: facebook twitter

Προσφορά αλληλεγγύης σε ανάπηρο νεφροπαθή

Ημερομηνία: 22-03-2017 | Συντάκτης:

amea-1

Από το σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας

Άμεση ήταν η ανταπόκριση στην έκκληση για βοήθεια που απηύθυνε ο 42χρονος Νίκος Χαλιλόπουλος από τα Σαβάλια μέσα από δημοσίευμα του τοπικού Τύπου. Ο Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, φρόντισε να του εξασφαλίσει ένα αναπηρικό καροτσάκι και ένα «πι» για να κάνουν πιο εύκολη την μετακίνησή του στην καθημερινότητα, τα οποία και παραδόθηκαν στο χώρου της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν. Πύργου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παντελής Παπαναγιώτου, σε δηλώσεις του κατά την παράδοση του καροτσιού και του «πι» τόνισε πως ο σύλλογος δεν ήθελε να δοθεί δημοσιότητα γιατί όπως είπε σε τέτοια θέματα «…είναι καλύτερο η δεξιά χείρα να μην γνωρίζει τι ποιεί η αριστερή». Συνέχισε λέγοντας πως «… ο πρώτος λόγος είναι ότι οι πολιτικοί και η πολιτική να σταματήσουν να είναι στο διάλειμμα του σχολείου της ζωής και να μπουν στην τάξη και να δουν ότι με αυτό που λένε ευπαθείς ομάδες, δεν είναι τίποτα άλλο από την καθημερινότητα που παλεύει ο κάθε ένας από εμάς για να περάσει τις δυσκολίες του.

amea-2

Βλέπουμε ότι το σύστημα πάσχει και ο εθελοντισμός δεν πρέπει να αντικαθιστά τις υποχρεώσεις που έχει το κράτος απέναντι στους πολίτες, κυρίως σε εκείνους που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η υγεία πάσχει και θα πρέπει να δοθεί ένα μεγάλο βάρος στην καθημερινή μάχη που κάνει ο κάθε ένας μας. Ο τρίτος λόγος είναι ότι με τις δράσεις μας καταφέραμε να βοηθήσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαναγιώτου, απεύθυνε έκκληση στον Περιφερειακό Διευθυντή της ΔΕΗ να συνδέσει το ρεύμα ώστε να έχει τα στοιχειώδη ο Νίκος Χαλιλόπουλος και ευχαρίστησε τον κόσμο που βοηθά στις δράσεις του συλλόγου. Τόνισε δε πως στο μέτρο που μπορεί ο σύλλογος θα συνεχίσει να βοηθά πάντα τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

Ο Νίκος Χαλιλόπουλος από την πλευρά του ζήτησε να μπορεί να διασφαλίσει τα βασικά πράγματα. «Θέλω να έχω την τουαλέτα, το ρεύμα για τα φάρμακά μου και νερό. Να μπορώ να εξυπηρετηθώ μόνος μου. Η μητέρα μου δεν μπορεί κι αυτή να με στηρίξει. Θέλω να ευχαριστήσω και για το καροτσάκι και το «πι» τον σύλλογο» ανέφερε.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος