FOLLOW US: facebook twitter

Προεόρτια των κινητοποιήσεων

Ημερομηνία: 20-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

agrotes-doy-kinitopoihsh-latifi1

Πριν το Λατίφι οι αγρότες πήγαν χθες Δ.Ο.Υ. Πύργου

«Αχάραγο» βγήκαν στο μετερίζι του αγώνα οι αγρότες της Ηλείας. Λίγο πριν στήσουν το μπλόκο τους στο Λατίφι Αμαλιάδας, στο μεγάλο ραντεβού για όλους τους αγρότες της χώρας στις 23 Ιανουαρίου, ξεκίνησαν χθες κατάληψη στη Δ.Ο.Υ. Πύργου. Το ξημέρωμα οι υπάλληλοι της Εφορίας βρήκαν τις πόρτες κλειστές και τους αγρότες μπροστά τους. Έτσι μέχρι την αποχώρησή των αγροτών στις δέκα το πρωί – για μια παράσταση διαμαρτυρίας στην εκδήλωση για τους δασικούς χάρτες της Ηλείας, η υπηρεσία δεν λειτούργησε.

agrotes-doy-kinitopoihsh-latifi2

Ήταν το πρώτο βήμα αυτό για τους αγρότες μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, που δηλώνουν αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις, σε μια περίοδο που τίποτα δεν πηγαίνει καλά. Οι αγρότες της Ηλείας μαζί με τα σκληρά οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης, έχουν να αντιμετωπίσουν και τη μανία του καιρού και έναν ασφαλιστικό οργανισμό όπως ο ΕΛΓΑ που κινεί με πολύ αργούς ρυθμούς τα ζητήματα των εκτιμήσεων και των αποζημιώσεων, καίτοι οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν καταβληθεί προκαταβολικά. Έτσι οι αγρότες του νομού, νοιώθουν με το ένα πόδι έξω από το χωράφι τους, έτοιμοι να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια…

«Καλούμε το λαό να αντισταθεί στη φοροληστεία»

 Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος τόνισε πως «… είναι άλλη μια συμβολική κατάληψη της Εφορίας για να δείξουμε ότι εμείς επιμένουμε και καλούμε και τον ελληνικό λαό να αντισταθεί στη φοροληστεία από την ελληνική κυβέρνηση και τα μνημόνια της Ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά είμαστε και αντίθετοι στην πολιτική που εφαρμόζεται και δυστυχώς όχι μόνο δεν λύνουν προβλήματα αλλά δημιουργούν και άλλα, όπως οι δασικοί χάρτες που μας καλούν να πληρώσουμε αδρά μέσω των παραβόλων που μάλλον από την Εφορία θα γίνεται για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες και πως αυτά που έχουμε από πάππου προς πάππου είναι δικά μας, τα καλλιεργούμε και για αυτά παίρνουμε τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις ανάλογα με την καλλιέργεια που είχαμε. Καλούμε τους αγρότες τη Δευτέρα 23 Γενάρη, στη θέση Λατίφι Αμαλιάδας, να βγουν για να αγωνιστούν για όλα τα προβλήματα που βαραίνουν τον αγροτικό κόσμο».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης ανέφερε ότι

Εμείς είμαστε κόντρα στον υπουργό και τους παρατρεχάμενους που βγαίνουν στην Πελοπόννησο τον τελευταίο καιρό για να διασπάσουν το αγροτικό κίνημα και λένε ότι έχουν λυθεί τα προβλήματα και ότι είμαστε παραπλανημένοι και πάμε εκ του πονηρού να βάλουμε ζητήματα στην κυβέρνηση και τρικλοποδιές αυτά δεν πιάνουν, είναι παλιά κόλπα. Εμείς όπως έχουμε συνεννοηθεί πανελλαδικά με τα 70 μπλόκα ξεκινάμε από τη Δευτέρα 23 Γενάρη κινητοποιήσεις, γιατί δεν είναι έτσι όπως τα λέει ο υπουργός. Τα προβλήματα είναι υπαρκτά. Η φορολογία, τα εφόδια, οι εισφορές που οι περισσότεροι αγρότες είναι ανασφάλιστοι και στο μέλλον θα μείνουν όλοι, τα έξοδα, το κόστος παραγωγής, τα χαράτσια, όλα είναι σοβαρά προβλήματα και πρέπει να νιώσουν την ανάσα μας πλέον. Πρέπει όλοι οι αγρότες και όλα τα λαϊκά στρώματα να είναι μαζί μας από τη Δευτέρα στο Λατίφι. Όλοι μαζί για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική» δήλωσε χαρακτηριστικά.

agrotes-doy-kinitopoihsh-latifi-3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος