FOLLOW US: facebook twitter

Προετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Ημερομηνία: 01-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

oikodomoi

Αύριο Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πύργου

Γενική συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πύργου, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και οι τρόποι ανατροπής τους.

oikodomoi-sinedeuxi

Ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Άγγελος Μπούζης και Γιώργος Ηλιόπουλος αντίστοιχα, παρουσία και τους μέλους του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Βασίλη Καπερώνη, με χθεσινή συνέντευξη τύπου, απεύθυναν κάλεσμα σε όλα τα μέλη τους να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού, το δρόμο του αγώνα που θα ακολουθήσουν, οργανώνοντας τις δράσεις τους.

«Αυτές τις μέρες συζητείται το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να φέρουν τα αντιλαϊκά μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης όπως λένε και τα εργασιακά. Μαζί φέρνουν και νέο κύμα φορολεηλασίας, χαράτσια, πλειστηριασμούς βάζοντας ταυτόχρονα ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση και μείωση των κοινωνικών παροχών» τόνισε ο κ. Μπούζης και πρόσθεσε, ότι στόχο έχουν να τσακίσουν ότι έχει απομείνει από τις ΣΣΕ, ενώ περιορίζουν παραπέρα το δικαίωμα στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση. «Θέλουν ακόμα φθηνότερα χέρια με χαμηλά μεροκάματα, δουλειά λάστιχο, θέλουν την εξάπλωση της εργασιακής ζούγκλας προς όφελος των μονοπωλίων και των διάφορων ομίλων. Το πετσόκομμα αυτή τη φορά θα γίνει με την γενίκευση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος όπως λέει η κυβέρνηση που το βαπτίζει κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης και είναι η συνέχεια αυτού που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν χωράει άλλο χάσιμο χρόνου ούτε άλλη καθυστέρηση. Με τους αγώνες μας θα τους φράξουμε το δρόμο συσπειρωμένοι μαζικά όλοι στο συνδικάτο, στον κλάδο μας, στην κοινή μας δράση με το λαϊκό κίνημα. Καλούμε όλα τα μέλη μας στη Γενική Συνέλευση, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε πως θα οργανώσουμε την πάλη μας. Αυτά που γίνονται δεν μας αφήνουν να κοιμόμαστε ήσυχοι. Να ξεσηκωθούμε όλοι, να ξεπεράσουμε αναστολές και αδιαφορία, να πολλαπλασιαστεί μαζικά η συμμετοχή όλων στο συνδικάτο μας. Είναι η μόνη δύναμη που μπορεί με την αυξημένη ατομική ευθύνη του κάθε ένα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την αντεργατική επίθεση».

Με τη σειρά του, ο κ. Ηλιόπουλος, χαρακτήρισε την αυριανή Γ.Σ. «βαρύνουσας σημασίας» καθώς όλος ο κλάδος και η εργατική τάξη, θα πρέπει να ανατρέψει με τους αγώνες της το κλίμα απαισιοδοξίας και μοιρολατρίας που θέλει να περάσει η κυβέρνηση. «Η εμπειρία της εργατικής τάξης δείχνει ότι όταν αγωνίζεσαι, ο αγώνας αυτός ποτέ δεν πάει χαμένος. Κάτι κερδίζεις. Ακόμα και αν δεν κερδίζεις σήμερα αφήνεις παρακαταθήκη με αυτό τον αγώνα για το μέλλον γιατί κανένας εργαζόμενος δεν κέρδισε με μία μέρα δράσης, θέλει δουλειά, υπομονή και αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Είμαστε σίγουροι ότι η δύναμη της εργατικής τάξης είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη της κάθε κυβέρνησης. Όλοι λοιπόν, στη Γ.Σ.».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος