FOLLOW US: facebook twitter

Προετοιμάζεται ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας: Άνοιξαν τα γραφεία του για την νέα κυνηγετική σεζόν

Ημερομηνία: 18-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Εν αναμονή της υπογραφής της νέας ρυθμιστική απόφασης για την κυνηγετική περίοδο 2018-2019 βρισκεται ο κυνηγετικός σύλλογος Αμαλιάδας ενώ τα γραφεία του, άνοιξαν επίσημα για τη νέα σαιζόν από χτες Δευτέρα. Συγκεκριμένα τα γραφεία του συλλόγου θα έιναι ανοιχτά μέχρι το τέλος του μήνα μόνο τις πρωινές ώρες 9″00-13¨00 ενώ από την  1η Αυγούστου πρωί απόγευμα όπως κάθε χρόνο.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μουσάς «Όσον αφορά τη νέα κυνηγετική περίοδο, γνωρίζουμε πως τα τέλη υπέρ του Δημοσίου, θα παραμείνουν τα ίδια με πέρυσι η απόφαση έχει ήδη υπογραφεί και αυτές τις μέρες θα δημοσιευτούν και στην εφημερίδα της κυβέρνησης προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία θεώρησης των αδειών. Η απόφαση της ρυθμιστικής όμως, ΔΕΝ έχει υπογραφεί ακόμα, ενώ πληροφορίες θέλουν να κάνουν λόγο για αλλαγές με κυριότερες αυτές που αφορούν το κυνήγι του Τρυγονιού και του Αγριόχοιρου. Ελπίζουμε να μην υπάρξουν περαιτέρω αλλαγές τουλάχιστον αρνητικού περιεχομένου.

Συγκεκριμένα για το Τρυγόνι, είχαμε ήδη ενημερώσει πως γίνεται προσπάθεια περικοπής του κυνηγίου του σε όλη την Ευρώπη, ενώ για φέτος τουλάχιστον, οι ιθύνοντες για μια τέτοια απόφαση, θα αρκεστούν σε μείωση του ημερήσιου ορίου κάρπωσης!!

Όσον αφορά το κυνήγι του αγριόχοιρου, εξαιτίας καθαρά του υπερπληθυσμού αυτού του είδους, το Υπουργείο στρέφεται σε ενδεχόμενη αύξηση του ορίου κάρπωσης ανά ομάδα, ή ακόμα και επιμήκηνση της κυνηγετικής περιόδου για το συγκεκριμένο είδος είτε στην έναρξη ή στην λήξη του. ενώ ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο αύξησης των ημερών κυνηγίου του κατά μια ημέρα την εβδομάδα.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος , σύμφωνα με πληροφορίες μας, στρέφεται στην σκέψη δημιουργίας συνεργείων “εξόντωσης” αγριόχοιρων, εξαιτίας τουυπερπληθυσμού τους και των ζημιών που κάνουν αυτά σε καλλιέργειες. Τα συνεργεία θα αποτελούνται από κυνηγους μέλη των κυνηγετικών συλλόγων, θηροφύλακες και δασικούς υπαλλήλους ενώ η δράση τους θα είναι τόσο εντός όσο και εκτός της κυνηγετικής περιόδου. Βέβαια, ακούγοντας κάποιος μη κυνηγός τέτοιες σκέψεις, θα σκεφτεί αρνητικά, οπότε καλό και σωστό είναι να εξηγήσουμε και να επισημάνουμε πως η νόμιμη θήρα σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν μπορεί να μειώσει ή να εξαλείψει θηραματικούς πληθυσμούς.

Όσον αφορά τώρα τις τιμές των αδειών θήρας για τον σύλλογο μας, όπως είχαμε εξηγήσει και στην ετήσια Γενική μας συνέλευση τον Απρίλιο, με αφορμή και το γεγονός της μη επιβολής έκτατης εισφοράς υπέρ της Γ΄Κ.Ο.Π.  στρεφόμαστε στην μείωση του κόστους της άδειας θήρας για τη νέα σαιζόν σεβόμενοι τα μέλη μας και τις δυσκολίες των καιρών γιατί όπως έχουμε αναφέρει ξανά είμαστε  εδώ για τα μέλη μας εξυπηρετώντας και υπηρετώντας το δικό τους δίκιο και συμφέρον και τα δικά τους θέλω που σχετίζονται με το κυνήγι. κατα τα άλλα, ευχόμαστε η νέα σαιζόν να κυλήσει ομαλά με πλούσιες κυνηγετικές εξορμήσεις για όλους μας. Εμείς από την πλευρά μας, θα προσπαθούμε καθημερινά για το καλύτερο δυνατό.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος