FOLLOW US: facebook twitter

Προειδοποιεί με κινητοποιήσεις ο Σύλλογος Φοιτητών στο ΤΕΙ Πύργου: Διεκδικούν την εύρυθμη λειτουργία του ΔΟΕΠΤΜ

Ημερομηνία: 06-12-2017 | Συντάκτης:

Τις έντονες διαμαρτυρίες του Συλλόγου Φοιτητών του τμήματος Διοίκησης, Οικονομίας & Επικοινωνίας, Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων (ΔΟΕΠΤΜ) του ΤΕΙ στον Πύργο, έχει προκαλέσει μια σειρά προβλημάτων που παραμένουν άλυτα και σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του. Με επιστολή που απέστειλαν στον πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Τριανταφύλλου και κοινοποίησαν στους προέδρους των δυο τμημάτων του ΤΕΙ στον Πύργο, διεκδικούν την άμεση επίλυση τους, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα προβούν σε κινητοποιήσεις.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι στο τμήμα λειτουργούν πλέον και οι τρεις κατευθύνσεις  γεγονός που δημιουργεί την ανάγκη για επιπλέον χώρους διδασκαλίας και επιπλέον διδακτικό προσωπικό. «Δυστυχώς, το αίτημα για κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών από ακαδημαϊκούς υποτρόφους καθυστερεί και δεν εγκρίνεται, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες από τη διοίκηση του Τμήματος η οποία επανήλθε με διαφορετικές κάθε φορά προτάσεις για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος.

Το Τμήμα έχει περίπου 1.000 ενεργούς φοιτητές, κάτι που δημιουργεί απόλυτη ανάγκη για παραπάνω αίθουσες, αφού διαθέσιμες είναι μόνο έξι (6) και αφού το κτίριο διαθέτει κλειδωμένες αίθουσες με αναβαθμισμένο εξοπλισμό» τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Νάσος Νικολακόπουλος, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητο να αναβαθμιστεί  ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός των αιθουσών (προτζέκτορες-πανί προβολής, διαδραστικοί πίνακες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συμβατικοί πίνακες, έδρανα, καρέκλες, στοιχειώδης εξοπλισμός για τα εργαστήρια Τουρισμού και Μουσειολογίας) αλλά και να χρησιμοποιηθούν για τη διδασκαλία των εργαστηριακών και των θεωρητικών μαθημάτων κάποιες από τις κλειδωμένες αίθουσες του ισογείου οι οποίες είναι εξοπλισμένες με αναβαθμισμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που μπορούν να στηρίξουν τα προγράμματα των μαθημάτων.

Επιπλέον, τονίζουν την αναγκαιότητα λειτουργίας του ανελκυστήρα για τους φοιτητές ΑΜΕΑ, την επαναλειτουργία της Βιβλιοθήκης που παραμένει κλειστή δυο χρόνια, την εγκατάσταση εξοπλισμού για δωρεάν ασύρματη παροχή και πρόσβαση στο διαδίκτυο αλλά και θέρμανσης του κτιρίου.

«Αν δεν δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα θα προβούμε σε κινητοποιήσεις» επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Νάσος Νικολακόπουλος.

 

Για το Τμήμα Πληροφορικής & ΜΜΕ

Παράλληλα κάνουν αναφορά στο συστεγαζόμενο Τμήμα Πληροφορικής &ΜΜΕ τονίζοντας ότι έχει ελάχιστους ενεργούς φοιτητές και πολλά από τα μαθήματα δε γίνονται κανονικά, ωστόσο- όπως τονίζουν – προσλαμβάνονται χωρίς δυσκολία ακαδημαϊκοί υπότροφοι, ενώ στην περίπτωση του τμήματος ΔΟΕΠΤΜ  οι ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό δεν έχουν ακόμη καλυφθεί σε πολλά μαθήματα αν και πλησιάζουν στα μέσα του ακαδημαϊκού εξαμήνου.

Επιπλέον, επισημαίνουν πως το αίτημα για τη διδασκαλία των Αγγλικών δεν έχει ικανοποιηθεί ούτε καν μέσω συνδιδασκαλίας αφού  στο Τμήμα Πληροφορικής & ΜΜΕ  έχει προσληφθεί καθηγήτρια. «Ως συλλογικό όργανο που εκπροσωπεί τους φοιτητές του τμήματος, απευθύνουμε έκκληση για άμεση λύση των προβλημάτων μας, προκειμένου να λειτουργήσει εύρυθμα και αποτελεσματικά τμήμα μας. Αν δεν έχουμε άμεσα λύση σε όσα ζητάμε θα προβούμε σε κινητοποιήσεις» καταλήγουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος