FOLLOW US: facebook twitter

Προγράμματα 700 εκατ. για τον αγροτικό τομέα

Ημερομηνία: 07-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Για Σχέδια Βελτίωσης, το Leader και τις Ομάδες Παραγωγών

«Περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν από την αρχή της νέας χρονιάς στον πρωτογενή τομέα, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν μια αναπτυξιακή προσπάθεια με τρεις άξονες: εκσυγχρονισμό και καινοτομία, συλλογική οργάνωση, συνολική στήριξη της υπαίθρου».

Τα παραπάνω δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία των προγραμμάτων που αφορούν τα Σχέδια Βελτίωσης, το Leader και τις Ομάδες Παραγωγών. Τα μέτρα αυτά θα «ξεκλειδώσουν» άμεσα, με τις σχετικές προκηρύξεις να αναμένονται σύντομα.

Σημειώνεται ότι προβλέπεται χρηματοδότηση με 315 εκατ. ευρώ για τα επενδυτικά σχέδια βελτίωσης που θα υποβάλλουν γεωργοί και κτηνοτρόφοι προκειμένου να κάνουν τις εκμεταλλεύσεις τους πιο σύγχρονες, πιο ανταγωνιστικές, πιο κερδοφόρες, ενώ για το Leader θα δοθούν συνολικά 380 εκατ. ευρώ, για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις που θα αξιοποιήσουν την τοπική παραγωγή, τους τοπικούς πόρους και τις ίδιες τις περιοχές αυτές.

Επίσης 25 εκατ. ευρώ αφορούν την ενίσχυση των Ομάδων Παραγωγών και των Οργανώσεων Παραγωγών και σύμφωνα με όσα αναφέρει η Υπουργική Απόφαση που αφορά τις λεπτομέρειες του Μέτρου 9 που ενισχύει επιχειρηματικά σχέδια συλλογικών σχημάτων με έως 100.000 ευρώ ετησίως, η οικονομική στήριξη για τη σύσταση νέων ομάδων παραγωγών χορηγείται σε ετήσια βάση κατ’ αποκοπή και αποτελεί ποσοστό επί της ετήσιας εμπορεύσιμης αξίας των προϊόντων της ομάδας. Το εν λόγω μέτρο απευθύνεται σε Ομάδες και Οργανώσεις παραγωγών οι οποίες αναγνωρίστηκαν επισήμως μετά τον Απρίλιο του 2016.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος