FOLLOW US: facebook twitter

Προβάλλεται σήμερα στα Λεχαινά το Re-Action, μια βαθιά ανθρώπινη ταινία

Ημερομηνία: 18-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Την ταινία Re-Action που πρωταγωνιστούν η Τάνια Τρύπη και ο Ντίνος Καρύδης, παρουσιάζει το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στις 11 το πρωί για τους μαθητές των σχολείων και στις 6,30 το απόγευμα της Παρασκευής στο Σινέ Άστρον στα Λεχαινά με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Χθες σε συνέντευξη Τύπου οι δημιουργοί της ταινίας μικρού μήκους με θέμα την ευεργετική επίδραση ενός ζώου συντροφιάς, στην προκειμένη περίπτωση ενός σκύλου, στη ζωή ενός παιδιού με αναπηρία.

«Όπως έχω αναφέρει πολλές φορές για το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας, οι δράσεις που κάνει αφορούν την κοινωνία. Οι δράσεις αυτές συνεχίζονται τώρα με ένα σημαντικό θέμα, τα αδέσποτα. Ένα πρόβλημα το οποίο τον τελευταίο καιρό έχει ενταθεί και σαν Δήμος, προσπαθούμε να βοηθήσουμε την κατάσταση. Δεν είναι εύκολο ξέρετε, αλλά με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο, να ενημερωθεί» σχολίασε ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ.

Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος τόνισε πως η πρωινή προβολή θα γίνει αποκλειστικά για τους μαθητές σχολείων, ενώ η απογευματινή θα συνοδευτεί από δράσεις της Φιλοζωικής Ομάδας Λεχαινών. «Ο Δήμος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, έχει προχωρήσει σε προγράμματα για στειρώσεις και σε τροφή, με την τελευταία καταγραφή στον δήμο να δείχνει πάνω από 700 αδέσποτα» είπε ο κ. Μίγκος που ευχαρίστησε τον επιχειρηματία κ. Ρουμελιώτη που είναι χορηγός της εκδήλωσης.

Ο σκηνοθέτης Αρτέμης Σαμοθράκης, ευχαρίστησε δήλωσε το Δήμο και το Κέντρο Κοινότητας για τη φιλοξενία και προβολή της ταινίας. Όπως ανέφερε η ταινία είναι μια κωμωδία με έντονα κοινωνικά μηνύματα, με δόσεις συγκίνησης. «Είναι κωμωδία δεν είναι ντοκιμαντέρ και μέσα περνάμε μηνύματα με τα οποία θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο ιδίως τα νέα παιδιά, για την ευεργετική δράση που έχουν τα ζώα στον άνθρωπο, σε όλους του ανθρώπους σε όλες τις ειδικές ομάδες. Σας περιμένουμε στις προβολές πρωί και απόγευμα». Ο σεναριογράφος Αλέξανδρος Κατσάρης, σημείωσε πως η ταινία έγινε με πολύ αγάπη, αφιλοκερδώς από όλους τους συντελεστές και κυρίως από τους ηθοποιούς. «Η ταινία λαμβάνει τις αιγίδες από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, από την Πανελλήνια Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, το Κέντρο Σκύλων Οδηγών Ελλάδος και το Χατζηπατέρειο Ίδρυμα. Η ταινία μας οδηγεί μέσα από μία ωραία μυθοπλασία στην ευεργετική δράση που μπορούν να έχουν τα σκυλιά και τα υπόλοιπα ζώα στον χαρακτήρα μας και στην αντιμετώπιση κάποιων προβλημάτων, ψυχολογικών ή κοινωνικών. Η ταινία διαπραγματεύεται την κατάθλιψη των ηλικιωμένων ανθρώπων που έχουν ανάγκη να προσφέρουν αλλά πλέον λόγω των συνθηκών και της αλλαγής τρόπου ζωής δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, καθώς και πώς οι εκπαιδευμένοι σκύλοι οδηγοί μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα με οπτική αναπηρία, να δούνε καλύτερη μετακίνηση, με ανεξαρτησία μέσα στην πόλη και να είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν να ζουν τη ζωή τους πιο ανεξάρτητα και πιο δυναμικά» είπε μεταξύ άλλων.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η Έλενα Βρανά, διάσημη ηθοποιός, ζει με τον καταθλιπτικό πάτερα της και το γιο της που είναι παιδί με ειδικές ανάγκες και αποφασίζει να υιοθετήσει ένα αδέσποτο σκυλάκι. Άραγε, η σκυλίτσα αυτή θα ασκήσει ευεργετική δράση τόσο στην ίδια όσο και στον πατέρα της; Το ανάπηρο παιδί της θα αντιδράσει θετικά και ευεργετικά στη παρουσία του σκύλου; Πως ένας σκύλος οδηγός θα αλλάξει την ζωή ενός ατόμου με πρόβλημα όρασης;

Παίζουν οι Τάνια Τρύπη, Ντίνος Καρύδης, Γιάννα Ζιάννη Θοδωρής Ανθόπουλος, Γρηγορία Αυγερινοπούλου, Τζένη Καζάκου Δημήτρης Παπαδάκης και σε ρόλο guest εμφανίζονται: Άννα Αδριανού, Τζόυς Ευείδη, Άννα Κουρή, Δημήτρης Μηλιόγλου, Γιώργος Μαυρίδης, και πάρα πολλοί άλλοι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος