FOLLOW US: facebook twitter

Προανήγγειλαν κινητοποιήσεις για το θέμα του σχολείου των Βυτινεϊκων

Ημερομηνία: 23-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

amea-pita

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος. Αμεα Ηλείας ΗΛΙΣ έκοψε την πίτα του- Συγκίνηση για την επιστροφή τους στο ΚΕΦΙΑΠ μετά από 3 χρόνια

Μητροπολίτης και φορείς συνεχάρησαν τον διοικητή του Νοσοκομείου Κ. Διαμαντόπουλο για την επαναλειτουργία του χώρου

Κινητοποιήσεις για την επίλυση του προβλήματος της συστέγασης του ΕΕΕΕΚ Πύργου και του Ειδικού Σχολείου προκειμένου να πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση και επιτέλους να δοθεί λύση και οι μαθητές να μπορούν να κάνουν μάθημα σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες και όχι στοιβαγμένοι όλοι μαζί σε ακατάλληλες αίθουσες στα λυόμενα των Βυτινεικων, προανήγγειλε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ Ηλις κ. Γιάννης Παπαδάτος, κατά την διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου. Η εκδήλωση κοπής της πίτας πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ – πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ- που επαναλειτουργεί μετά από 3 χρόνια, κατόπιν των ενεργειών του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κώστα Διαμαντόπουλου που ήταν παρών και που δέχθηκε τις ευχαριστίες  και τα συγχαρητήρια όχι μόνο του Συλλόγου αλλά και όλων των παρόντων εκπροσώπων φορέων. Πρώτος – πρώτος τον συνεχάρη ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός που ευλόγησε την πίτα του Συλλόγου και δήλωσε πολύ ικανοποιημένος που βρίσκεται ξανά σε έναν χώρο με τέτοια προσφορά στα άτομα με Ειδικές ανάγκες που ήταν κλειστός εδώ και 3 χρόνια. Όπως τόνισε ο κ. Γερμανός, τόσοι άλλοι είτε διοικητές, είτε πρόεδροι πέρασαν από το ίδιο πόστο ή είχαν αρμοδιότητες που μπορούσαν να το κάνουν και δεν το έκαναν, ενώ ο Κώστας Διαμαντόπουλος που αγαπάει όπως είπε τον τόπο και τον πονάει, ήρθε και άνοιξε το ΚΕΦΙΑΠ, γιατί σημασία δεν έχουν οι τίτλοι αλλά οι άνθρωποι που κατέχουν αυτές τις θέσεις.

amea-pita1

«Χαίρομαι που βρίσκομαι και πάλι εδώ μετά από πολύ καιρό που το ΚΕΦΙΑΠ  ήταν κλειστό. ,Αφήστε τα ονόματα και τους τίτλους δεν έχουνε καμία σημασία, σημασία έχει ο άνθρωπος που του έχουν αναθέσει αυτό το έργο. Το αποψινό γεγονός επιβεβαιώνει την άποψή μου ότι οι προσωπικές ενέργειες του κάθε ανθρώπου στη θέση που βρίσκεται αυτή είναι που βοηθάει στην ανάπτυξη του ανθρώπου και του τόπου. Να συγχαρώ τον κ. Διαμαντόπουλο γιατί κι άλλοι διοικητές και πρόεδροι κλπ υπήρξανε αλλά τούτο ήταν κλειστό. Ένας άνθρωπος που αγαπάει και πονάει τον τόπο ήρθε και το άνοιξε. Και ξέρετε γιατί το έκανε; γιατί προέρχεται απο μια χριστιανική οικογένεια τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει μια προσπάθεια να διώξουμε την πίστη από σχολεία από παντού»

amea-pita2

Μητροπολίτης Ηλείας: «Έχουμε κι άλλα οικόπεδα να σας προσφέρουμε για το Ειδικό σχολείο»

Αναφερόμενος ο Μητροπολίτης στο θέμα της στέγασης του ΕΕΕΕΚ και του Ειδικού σχολείου, τόνισε ότι η Μητρόπολη είναι διατεθειμένη να διαθέσει και άλλα οικόπεδα για να φτιαχτεί ένα σχολείο κατάλληλο γι αυτά τα παιδιά αρκεί να βρεθεί ένα πρόσωπο που θα πάρει πάνω του το θέμα για την ανέγερσή του.

«Εμείς έχουμε και μπορούμε να σας δώσουμε και άλλα οικόπεδα και στα Βυτινέικα και στην Φιλοθέη κοντύτερα άμα θέλετε και το έχουμε κάνει πολλές φορές αρκεί κάποιος να πάρει πάνω το θέμα μετά. Δείτε τι γίνεται με αυτό το ευλογημένο σχολείο το 1ο Λύκειο για 20 μέτρα βάζουνε εμπόδια διάφορα και δεν μπορούνε να το φτιάξουνε λες και αυτά τα 20 μέτρα δεν μπορούν να τα παρακάμψουν ή να τα φτιάξουν μια αυλή. Όμως όλοι έχουνε  κι ενα φόβο με τον… εισαγγελέα που ο καθένας επικαλείται και  δεν τολμάνε να υπογράψουνε δεν παίρνει κανείς ευθύνη και δεν υπογράφει τίποτα, παρά μόνο το μισθό τους υπογράφουνε. Έχουμε μια τέτοια αναρχία που ο καθένας μόνο τον εαυτό του εμπιστεύεται, αλλά . άμα χάσουμε τη συνεργασία; με το συνάνθρωπο χαθήκαμε».

Καταλήγοντας ο  Μητροπολίτης τόνισε ότι παραμένουν πολλά αναξιοποίητα οικόπεδα και χώροι που έχει διαθέσει η Μητρόπολη, όπως στη ΣΕΤΤΗΛ, για τη λέσχη αξιωματικών που την κλείσανε κι αυτή και το άλλο οικόπεδο που τους έδωσαν για κατοικίες των αξιωματικών και πάνε κι αυτές, αλλά ποτέ δεν πίστεψαν πως ο Στρατός δεν θα μπορέσει να τις διατηρήσει.»

amea-pita3

Νέες υπηρεσίες στο ΚΕΦΙΑΠ το 2017

Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Κώστας Διαμαντόπουλος στην σύντομη τοποθέτησή του αφού ευχήθηκε υγεία και καλή χρονιά σε όλους, αναφερόμενος στο ΚΕΦΙΑΠ ευχήθηκε για το 2017 να είναι ένας χώρος αναβάθμισης γιατί αυτό το χρωστάμε σε όλα αυτά τα παιδιά. « Τρία χρόνια ο χώρος αυτός ήταν σε λήθαργο και δεν πρέπει να είμαστε περήφανοι γι αυτό. Με τη βοήθεια και του Σεβασμιώτατου και της  Αυτοδιοίκησης θα αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες».

Ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και νυν πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου- Ολυμπίας κ. Παπαγεωργιου, πέρα από την συγκίνηση που τόνισε ότι νοιώθει για την επιστροφή του στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ μετά από 3 χρόνια, θέλησε να εκφράσει και το παράπονό του επισημαίνοντας ότι ενώ ο ίδιος έβαλε ένα λιθαράκι για να λειτουργήσει αυτό το Κέντρο, αφιερώνοντας με πολύ αγάπη και αφιλοκερδώς άπειρες ώρες, για να στηθεί, εν τουτοις στην πορεία υπονομεύτηκε από κάποιους και αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

«Τρία χρόνια ήμουνα εδώ από τι 2 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ διέθεσα τον ευατο μου με αγάπη και αμισθί. Όμως με τορπίλισαν, με οδήγησαν σε παραίτηση ορισμένοι, γιατί φοβήθηκαν με το φτωχο μυαλο τους οτι μπορεί να είχα άλλες βλέψεις πολιτικές».

Απευθυνόμενος στον διοικητή του Νοσοκομείο,  τόνισε οτι έκανε το μεγαλύτερο καλό που έκανε  πρόεδρος – γιατί όπως είπε δεν θέλει να τον αποκαλεί διοικητή-  , «έβαλες την υπογραφή σου να αναβαθμίσεις και το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και το  ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και μπράβο σου και σου εύχομαι καλή δύναμη στο έργο σου,»

Εκ μέρους της Περιφέρειας ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και τόνισε απευθυνόμενος στο διοικητή του Νοσοκομείου ότι «η Περιφέρεια θα πάντα κοντά σας; κ. Διοικητά για την αναβάθμιση του  ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ όπως έχουμε αποδείξει ότι κάνουμε ως τώρα».

Αλλά και ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» του Δ.Σ Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος τόνισε ότι αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Διαμαντόπουλο που με τις πρωτοβουλίες του εργάστηκε για να επαναλειτουργήσει μετά από 3 χρόνια το ΚΕΦΙΑΠ και τόνισε πως όταν υπάρχει θέληση και καλή συνεργασία ξεπερνιούνται τα προβληματα. Παράλληλα έθεσε  το θέμα της συστέγασης των δυο σχολείων ΕΕΕΕΚ και Ειδικού Γυμνασίου που είναι σοβαρό πρόβλημα και πρέπει όπως είπε μέσα στο 2017 να λήξει οριστικά και ότι η παράταξή του στο Δ.Σ κάνει ότι μπορεί γι αυτό το θέμα, επισημαίνοντας ακόμα ότι είναι «ευτυχής .συγκυρία που στο υπουργείο είναι ο     Δημήτρης ο Μπαξεβανάκης και εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας όπως κάνουμε συνεχώς»

Εκ μέρους του Πανηλειακού το μέλος του Δ.Σ κ. Χρήστος Γιαννακοπουλος συνεχάρη τον διοικητή του Νοσοκομείου που είναι όπως είπε και φίλος του χρόνια και ο Πανηλειακός θα είναι πάντα δίπλα στο Σύλλογο ΗΛΙΣ και μαζί θα κάνουν ορισμένες δράσεις.

Πάμε σε κινητοποιήσεις

Τελευταίος το λόγο πήρε ως είθισται για τους οικοδεσπότες, ο πρόεδρος ου Συλλόγου ΗΛΙΑΣ κ. Γιάννης Παπαδάτος που δεν έκρυψε τη χαρά του για την επαναλειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ μετά από τρία χρόνια, ωστόσο προανήγγειλε προσεχώς κινητοποιήσεις για το θέμα των ειδικών σχολείων στα Βυτινέικα.

«Ο χώρος αυτός είναι το σπίτι των ατόμων με αναπηρία. δίκαια τα παράπονα του  Παπαγεωργίου, υπονομεύτηκε όντως και έπαψε να λειτουργεί ο χώρος μέχρι που ήρθε ο Κώστας ο Διαμαντόπουλος ως διοικητής του Νοσοκομείου, άκουσε τα προβληματά μας κι δεσμευτηκε γι αυτα. Και μια μέρα ξαφνικά ενω ήταν ερημιά εδώ και ήμασταν μόο εγώ και η κ Ζωή Χατζή, είδα 20 άτομα με φόρμες, μαζί με το διοικητή να καθαρίζουν τα υπόγεια κι έτσι άρχισαν εργασίες και λειτούργησε ξανά το ΚΕΦΙΑΠ. Εντός των ημερών  θα λειτουργήσει και η  πισίνα, . λειτουργεί ήδη το δινόλουτρο,  υπάρχει λογοθεραπεύτρια, και νοσηλεύτρια ειδικευμένη και φυσιοθεραπευτής  και θα έρθει κι αλλο προσωπικό κι ευχαριστώ θερμά τον διοικητή γι αυτό.».

Καταλήγοντας ο κ. Παπαδάτος, σε έναν σύντομο απολογισμό, τόνισε ότι οι δράσεις που είχαν θέσει ως σύλλογος για το 2016 σχεδόν επετεύχθησαν και είναι ικανοποιημένοι γιατί κατόρθωσαν να ζουν τα παιδιά τους και να κινούνται στον Πύργο με αξιοπρέπεια.

«Δεν έχουμε όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα  στο Ειδικο σχολείο των Βυτινεϊκων. Η αδιαφορία των τοπικών αρχόντων είναι τέτοια που αφήνουν τα παιδιά μας να στοιβάζονται σε  έναν ακατάλληλο χώρο, που όταν έδειξα στον Υφυπουργό τον κ. Μπαξεβανάκη ότι πάταγε σε σάπια πατώματα κι από κάτω έτρεχαν νερά, νόμιζε ότι ήταν αποθήκη κι εγώ τους είπα ότι είναι σχολική αίθουσα και δεν το πίστευε, στο σχολείο που έχει παραχωρήσει το οικόπεδο η Μητρόπολη στα Βυτινέικα! Γι αυτό και προσεχώς θα πάμε σε κινητοποιήσεις για να φτιαχτεί ένα σωστό σχολείο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και σας θέλουμε όλους μαζί μας.»

Τέλος ανέφερε ότι στο προσεχές μέλλον θα υπάρξουν κάποιες κοινές δράσεις με τον Πανηλειακό, μια αιμοδοσία και άθληση για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τα μέλη του Συλλόγου από τους προπονητές της Ομάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος