FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά το ταξίδι για τον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ»

Ημερομηνία: 17-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

proskhnio-premiera-parastasi-erotevmeno-saixpir-1

Πρεμιέρα σήμερα στο Απόλλων για τη θεατρική ομάδα «Προσκήνιο»

-Επανεμφάνιση μετά από 2 χρόνια για την ομάδα με ένα έργο τολμηρό και απαιτητικό

Με το γνήσιο παραμύθι εποχής «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» σε απόδοση και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, κάνει πρεμιέρα σήμερα στις 9.30 το βράδυ, η θεατρική ομάδα «Προσκήνιο» που ανεβαίνει ξανά στο σανίδι του «Απόλλων» μετά από δυο χρόνια.

Ένα έργο ρομαντισμού και έρωτα, ιδιαίτερα απαιτητικό και τολμηρό που παρουσιάζει μια από τις ωραιότερες ιστορίες αγάπης που έχουν γραφεί για τον κινηματογράφο.

proskinio-sunenteuxi-eroteumenos-sexpir

Στην υπέροχη, ρομαντική και συνάμα κωμική περιπέτεια, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, αναφέρθηκαν με χθεσινή τους συνέντευξη, ο υπεύθυνος της ομάδας Νίκος Λαϊνόπουλος και ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Κοέν, που συνεργάζεται με το «Προσκήνιο» για 3η φορά, προσκαλώντας ταυτόχρονα το θεατρόφιλο κοινό να ταξιδέψει μαζί τους…

«Η ομάδα θεάτρου Προσκήνιο, επανεμφανίζεται μετά από δυο χρόνια, με μια επιλογή αρκετά τολμηρή, ένα έργο πολύ δύσκολο για το οποίο δουλέψαμε και κουραστήκαμε πάρα πολύ» τόνισε ο κ. Λαϊνόπουλος, προσθέτοντας πως το ευχάριστο είναι ότι η ομάδα στελεχώνεται με πολλά νέα πρόσωπα που μαζί με τα παλιά, κλήθηκαν να πρωταγωνιστήσουν σε δύσκολους και απαιτητικούς ρόλους και τα πήγαν μια χαρά. «Τους ευχαριστώ για την αφοσίωση και τη συνέπεια που έδειξαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας…».

Μέρα χαράς και γιορτής, χαρακτήρισε την πρεμιέρα, ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Κοέν, τονίζοντας ότι δουλεύουν για την παράσταση τους τελευταίους έξι μήνες και πως όταν του προτάθηκε από την ομάδα το κορυφαίο αυτό έργο, εξεπλάγην καθώς δεν είχε ποτέ την προσδοκία στο μυαλό του, ότι μια ερασιτεχνική ομάδα θα μπορούσε να αναλάβει ένα τόσο απαιτητικό έργο. «Όλοι έχουν εικόνα για το έργο λόγο της ταινίας, βέβαια στο θέατρο, είναι αρκετά διαφορετικό. Είναι βασισμένο στη πρώτη ύλη και στα έργα του Σαίξπηρ, και είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα για το πώς μπορεί να συνδυαστεί η προσωπική ζωή αυτής της μεγάλης προσωπικότητας που λεγόταν Ουίλιαμ Σαίξπηρ με το έργο του. Δηλαδή εδώ αποπειράται να βρεθεί μια ταύτιση πως έγραψε το Ρωμαίο και Ιουλιέτα, τι πέρναγε εκείνο τον καιρό στη ζωή του και κατά πόσο αντλούσε από τη ζωή για να τα γράψει στην τέχνη. Είναι φοβερό για αυτή την προσωπικότητα γιατί είναι ένας άνθρωπος τον οποίο τον ξέρει όλη η ανθρωπότητα, ο Σαίξπηρ, ο πιο πολυπαιχμένος θεατρικός συγγραφέας που υπάρχει στον κόσμο και παρόλα αυτά ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε για εκείνον. Υπάρχει ένα τεράστιο μυστήριο για αυτόν και αυτό γιατί ο άνθρωπος δυσκολεύεται να πιστέψει ότι υπήρξε μια τέτοια διάνοια, μια τέτοια σπουδαία προσωπικότητα που μπορεί να ήταν τόσο πολύπλευρο ταλέντο, τόσο μεγάλος που 400 χρόνια μετά το θάνατο του να ασχολούμαστε ακόμα μαζί του».

proskhnio-premiera-parastasi-erotevmeno-saixpir

Μιλώντας για το έργο, τόνισε ότι είναι μια ρομαντική περιπέτεια στην οποία ο Σαίξπηρ σε μια δύσκολη καμπή της ζωής του, γνωρίζει ένα μεγάλο έρωτα και αυτός ο έρωτας είναι η κινητήριος δύναμη για να αρχίσει να γράφει τα μεγάλα και σπουδαία έργα του. «Η ομάδα Προσκήνιο και ειδικά η ψυχή της ομάδας ο Νίκος Λαϊνοπουλος κατάφερε όλα τα προβλήματα που απαιτεί το ανέβασμα να τα λύσει πριν προκύψουν και κατάφερε να κάνει όνειρο μια παράσταση με 13 ερασιτέχνες ηθοποιούς οι οποίοι ήταν συγκινητικοί για την αφοσίωση, το κέφι και τη διάθεση που είχαν. Τους ευχαριστώ πολύ για αυτό. Είμαι σίγουρος ότι θα την απολαύσει πάρα πολύ ο κόσμος που θέλει να ξεφύγει και θέλει να δει ένα γνήσιο παραμύθι εποχής, και θα θέλαμε να ταξιδέψει σε αυτό το παραμύθι, το ρομάντζο με τη χαρά που ταξιδέψαμε και εμείς έξι μήνες. Σας περιμένουμε…»

Παραστάσεις καθημερινά, πλην Δευτέρας, Τρίτης, Τετάρτης, στις 9.30 βράδυ μέχρι 9 Απριλίου (κράτηση θέσεων 2621036521).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος