FOLLOW US: facebook twitter

Πρεμιέρα με το «Τιμολόγιο» στο ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟ

Ημερομηνία: 08-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

timologio-amaliada-tainia-sxolarxeio1

Κινηματογραφικές συναντήσεις στο ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟ στην Παπαχριστοπούλειο με την προβολή της ταινίας του Αμαλιαδίτη Χαράλαμπου Κοντοπανάγου

Σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών, το ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟ, μια  καθαρά εθελοντική προσπάθεια, που μετέτρεψε τη στέγη της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, σε ένα αληθινό χώρο πολιτισμού, διαλόγου, αναγνώσεων, διακίνησης ιδεών, συνεχίζει δυναμικά και στο νέο εξάμηνο που τρέχει, το πρόγραμμά του περιλαμβάνοντας 15 εργαστήρια, που συγκεντρώνουν Αμαλιαδίτες και όχι μόνο. Ένας τόπος συνάντησης, επικοινωνίας, ανταλλαγής εμπειριών και γνώσης που μοιράζεται και ανταλλάσσεται. Από τα εργαστήρια αυτά έλειπε το σινεμά και έτσι, μπήκε τώρα κι αυτό με Κινηματογραφικές συναντήσεις.

timologio-amaliada-tainia-sxolarxeio8

Η πρώτη Κινηματογραφική συνάντηση και προβολή, έγινε την Δευτέρα το βράδυ και δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την πολυβραβευμένη ταινία  μικρού μήκους “Το Τιμολόγιο”, του Μπάμπη Κοντοπανάγου, όπου πολλοί φίλοι του Σχολαρχείου παρακολούθησαν την προβολή και συμμετείχαν στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε με τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές της. Για την ταινία, για τις δυσκολίες που συνάντησαν, για την παραγωγή της και την συνέχειά της. “Το Τιμολόγιο”του Χ. Κοντοπανάγου, συγκίνησε, ενθουσίασε… Στη συζήτηση που ακολούθησε της προβολής, δόθηκε το στίγμα… “Ο κινηματογράφος είναι η τέχνη που κινηματογραφεί τη ζωή… Δίνει στη ζωή και παίρνει από αυτή… ” (Ζαν Λικ Γκοντάρ)

timologio-amaliada-tainia-sxolarxeio2

Όσο για την επιλογή της, η δημοσιογράφος Ελένη Σκάβδη εκ μέρους του Σχολαρχείου αναφέρει ότι την επέλεξαν «Όχι επειδή καθοδηγούμαστε από μια αντίληψη επαρχιωτικού τοπικισμού… Η ταινία είναι εξαιρετική, έτσι η αλλιώς…Το “ετσι” αφορά την ποιότητα της ταινίας, που αν και είναι η “πρώτη” του σκηνοθἐτη και σεναριογράφου, δεν είναι καθόλου πρωτόλειο…Το “αλλιώς” αφορά όλα τ΄άλλα πίσω από την κάμερα. Μια συντροφιά νέων δημιουργών, ερασιτέχνες και…professionals στο είδος, αφηγούνται μια υπόθεση, ἐνα “καρέ” της Ελλάδας των μνημονίων και της κρίσης. Η σύλληψή την ώρα που ξεσπούσε πάνω απ΄τα κεφάλια μας το “κακό” και μαζί η “αγανάκτηση”. “Καρέ” που από μέρος γίνεται το “όλον”…

timologio-amaliada-tainia-sxolarxeio6
Άνεργοι στην πλειοψηφία τους οι συντελεστές, υποαπασχολούμενοι από τα προ της κρίσης χρόνια. Ένας γραφίστας, ένας εξαιρετικός οπερατέρ μια κινηματογραφική παραγωγός, ένας δημοσιογράφος, μια φοιτήτρια του ΤΕΙ στην Αμαλιάδα, ένας ερασιτέχνης κινηματογραφιστής και φωτογράφος, ένας ηθοποιός..»

timologio-amaliada-tainia-sxolarxeio7

 Η ταινία απέσπασε τα παρακάτω βραβεία

19th Athens International Film Festival (2013)
7th London Greek Film Festival (2014)
Greek film lovers club
XI Ko Digital Festival International de Cine Solidario (2014- Barcelona)
7th International Cinematography Artfools Festival (2015-Λάρισα)

timologio-amaliada-tainia-sxolarxeio4

Οι συντελεστές της ταινίας

Ο Χαράλαμπος Κοντοπανάγος, είναι ο σεναριογράφος και ο σκηνοθέτης της ταινίας και  επιμελήθηκε και τη μουσική ενώ  ο Γιώργος Χαλικιάς, βοήθησε στην σκηνοθεσία και ανέλαβε την οργάνωση παραγωγής

timologio-amaliada-tainia-sxolarxeio9

Τον πρωταγωνιστή ενσαρκώνει ο και στην… πραγματικότητα γραφίστας  Διονύσης Τσερεγκούνης, τη φίλη του υποδύεται η Ιωάννα Δελίπαλτα και  σε ένα μικρό ρόλο έκπληξη εμφανίζεται ο γνωστός δημοσιογράφος ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Ηλεία Γιώργος Μαρινόπουλος.

Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι: βοηθός σκηνοθέτη ο Γιώργος Χαλικιάς, ηχοληψία ο Βαλάντης Τερζόπουλος, script η Χριστίνα Σγούρδα, hair styling ο Κώστας Τριγάζης, make up η Κωνσταντίνα Μεγαριώτη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος