FOLLOW US: facebook twitter

«Που πήγαν τα Χριστούγεννα;»: Βιωματική συνάντηση στο LEXIS με τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο

Ημερομηνία: 13-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Τους μικρούς του φίλους, προσκαλεί το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι, το βιβλιοπωλείο lexis στον Πύργου για να ανακαλύψουν σε μια βιωματική συνάντηση με πολύ παιχνίδι  από τις εμψυχώτριες Αιμιλία και Γιώτα Παναγιωτοπούλου “Πού πήγαν τα Χριστούγεννα ;”.Ένα βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου από τις εκδόσεις Πατάκη.

Ο συγγραφέας στο οπισθόφυλλο του βιβλίου του δίνει ένα στίγμα για τα ερωτήματα που περιλαμβάνει:«Που πήγαν τα Χριστούγεννα; Δεν ξέρω και. . . ψάχνω. Η κυρία στο σχολείο μας λέει: «Έρχονται τα Χριστούγεννα!» Κι εγώ ρωτώ: «Από πού; Και τώρα που δεν έχουν έρθει ακόμη, που είναι; Κι όταν φύγουν, που θα πάνε; Κι όταν έρθουν, που ακριβώς τα βρίσκει κανείς; Στα καταστήματα με τα παιχνίδια; Στις στολισμένες πλατείες; Στις γιορτές των μεγάλων ξενοδοχείων; Ή μήπως κάπου που δεν πάει το μυαλό μας, ενώ είναι τόσο απλό;»

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Από το 1984 εργάζεται στην πρωτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση. Το 1995 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο για παιδιά και έχει γράψει ως τώρα περισσότερα από πενήντα βιβλία για παιδιά και νέους. Πολλά από αυτά εχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν και σε άλλες χώρες. Βιβλία του έχουν τιμηθεί με βραβεία και επαίνους. Εκτός από τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων, επισκέπτεται σχολεία και βιβλιοθήκες όπου συναντά τους μικρούς αναγνώστες του, μεταφράζει λογοτεχνικά έργα για παιδιά, σχεδιάζει προγράμματα για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και ασχολείται με την προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος