FOLLOW US: facebook twitter

Πολιτικά κι ανάγωγα: Κλεισθένης 1

Ημερομηνία: 16-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Απ’ ότι φαίνεται πολλούς στενοχώρησε η τεράστια θεσμική αλλαγή που φέρνει ο Κλεισθένης Ι στην τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κι αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο τους παραδοσιακούς αντιπάλους που έχουν αλλεργία σε συστήματα που σέβονται τη ψήφο των πολιτών, όπως η απλή αναλογική, αλλά και τους πάλαι ποτέ συναγωνιστές στις μάχες για την καθιέρωση ενός πιο δημοκρατικού συστήματος στην εκλογή των δημοτικών αρχόντων.

Γιατί λοιπόν έχει σηκωθεί αυτός ο κουρνιαχτός για δήθεν ακυβερνησία, για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, διάλυση των δήμων και άλλα φαιδρά;

Δεν γνωρίζουν άραγε ότι στο 80% των Ευρωπαϊκών χωρών εφαρμόζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια σύστημα απλής αναλογικής χωρίς κανένα πρόβλημα ακυβερνησίας; Όσον αφορά τις συναλλαγές «κάτω από το τραπέζι» προφανώς δεν διάβασαν το νομοσχέδιο που προβλέπει συνεργασίες μόνο των παρατάξεων στη βάση προγραμματικών συμφωνιών.

Προφανώς άλλοι είναι οι λόγοι που δικαιολογούν τη λυσσαλέα αντίδραση.

Είναι γιατί κάποιοι χάνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τους δήμους και τις περιφέρειες ως κομματικά βιλαέτια, γιατί καταργείται η μονοκρατορία του ενός και καταδικάζει την αντιπολίτευση να μιλά σε ώτα μη ακουόντων και στον άχαρο ρόλο του απλού ακροατή των όποιων αποφάσεων.

Στον Καιάδα λοιπόν, οι έννοιες της συνεργασίας της συναντίληψης, της συλλογικής ευθύνης, του κοινού οράματος για το καλό των πολιτών και για να πάει μπροστά ο δήμος.

Αρκεί το σύστημα να εξυπηρετεί τα κομματικά συμφέροντα, τα ρουσφέτια, τις αναθέσεις σε κολλητούς και ημετέρους και να υπηρετεί προσωπικές φιλοδοξίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος