FOLLOW US: facebook twitter

Πολιτικά και ανάγωγα: Όψιμοι εραστές του δημαρχιακού θώκου

Ημερομηνία: 23-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Κανείς, που να μην την έχει ψωνίσει;

Εδώ ο κόσμος καίγεται και τούτοι εδώ χτενίζονται… Το μόνο που ακούω τις τελευταίες μέρες είναι όνειρα και ονειρώξεις, σχέδια, συμμαχίες προδοσίες, ισορροπίες, κυβιστήσεις, ευθυγραμμίσεις εκτιμήσεις, ρίσκα και άλλες παραισθήσεις. Μοιάζει με κακογραμμένο καψουροτράγουδο αλλά δεν είναι, σας βεβαιώ.

Ποιος θα πάει με ποιον, ποιοι θα στηρίξουν, ποιοι θα «αφήσουν», ποιοι θα αυτομολήσουν, ποιοι θα φύγουν, ποιοι θα μείνουν, ποιοι… ναι μεν αλλά, ποιοι καί με τον Φράγκο, καί με την φραγκοσυκιά! Θυμάμαι μία εποχή που η ζωή ήταν πιο απλή. Τους έβλεπες όλους και πάνω κάτω καταλάβαινες τι έτρεχε με δαύτους. Και τότε παίζονταν παιχνίδια στο παρασκήνιο, και τότε δίνονταν παραστάσεις στο προσκήνιο αλλά τότε, ήταν πολύ πιο εύκολο να διαβάσεις την κατάσταση. Πάντα γινόντουσαν αυτά στην πολιτική, αλλά όχι κι έτσι βρε παιδιά. Εσείς το τερματίσατε…

Θα μου πείτε, εδώ έχουν γίνει κουλουβάχατα στα ψηλά πατώματα της εξουσίας. Δεν θα γίνουν μπερδέματα στο ισόγειο; «Κούλου ουάχαντ», για να μνημονεύσω και την αραβική ρίζα, αν και πιο κοντά σε μας είναι ο τουρκοπαράδοτος αχταρμάς. Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Η ιδιομορφία βεβαίως είναι ότι έχουμε πολλές μάνες. Πάρα πολλές μάνες. Υπερβολικά πολλές μάνες για ένα παιδί.

Γιατί το παιδί είναι ένα, δεν υπάρχει άλλο. Πάντα μοναχοπαίδι και πάντα παιδί. Δεν μεγαλώνει. Δεν ωριμάζει. Μαθαίνει δύσκολα, σκέφτεται λίγο και μιλάει πολύ. Μερικές φορές, σπάνια είναι η αλήθεια, δείχνει να καταλαβαίνει ποιο είναι το καλύτερο γι’ αυτό αλλά τις περισσότερες λανθάνει˙ επιλέγει με λάθος κριτήρια τους κηδεμόνες του κι ύστερα βλαστημάει την ώρα και τη στιγμή…

Όλοι πάντως φιλοδοξούν να αναλάβουν το βάρος της κηδεμονίας. Στην πραγματικότητα αδιαφορούν για τις ευθύνες. Τους ενδιαφέρει κυρίως ο ρόλος. Πάντα μπροστά η φιλοδοξία, το ψώνιο. Εγώ πάντως, να το ξέρετε, έπαψα να ψάχνω για τον καλύτερο. Πλέον ψάχνω για εκείνον με το λιγότερο ψώνιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος