FOLLOW US: facebook twitter

Ποιος έκλεψε τον τόπο μου

Ημερομηνία: 15-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Σκέφθηκα να κάνω –και εγώ- μια καταγγελία, να κινητοποιήσω τις αρχές, να προκαλέσω έρευνες. Έπειτα είπα να ρωτήσω τους κατοίκους μη και τον είδανε. Να ζητήσω από αρεστούς -και ανέραστους- αιρετούς να μπουν σε διαδικασίες αναζήτησης. Αφόρητο μου φαίνεται να διαβάζει κανείς τον κόσμο μου αποκλειστικά με το αλφαβητάρι του κέρδους, να συναναστρέφεται από ιδιοτέλεια, να πράττει με μοναδικό γνώμονα το λογιστικό όφελος, να ζυγιάζει διαρκώς στο καντάρι του συμφέροντος τα υλικά και άυλα.

Έψαξα να βρω ποιος έβαψε γκρίζα τα όνειρα, ποιος μου στέρησε το παρόν, ποιος σκέπασε με ομίχλη το μέλλον μου.

Αναρωτήθηκα πού χάθηκαν οι αυλές και πέργκολες, πού πήγε το μπακάλικο της γειτονιάς, αφήνομαι να χαζεύω ερειπωμένες τζαμαρίες, που κάποτε πλημμύριζαν από πραμάτεια και λαμπερά αγαθά. Με ρολά κατεβασμένα τα μικρομάγαζα που άλλοτε συντηρούσαν την οικογένεια, έτρεφαν πόθους και ελπίδες.

Ανανεώνουμε κάθε μήνα την απόγνωσή μας. Να ρθουν τ’ αύρια να διώξουν τα σήμερα. Κουρασμένοι που δεν πρέπει να χάσουν το κουράγιο τους. Να μην πνιγούν σε αγωγό ομβρίων το φιλότιμο, η μπέσα, το μεράκι. Να μην νικήσουν οι πιο «σοφοί» και οι πιο «έξυπνοι». Οι ψευδομάρτυρες που ανακάλυψαν αναδρομικά ποιος έκλεψε τον τόπο μου…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος