FOLLOW US: facebook twitter

«Ποδηλατώντας 2018»-Ήλιδα-Ολυμπία: Αξέχαστη ποδηλατική διαδρομή με μηνύματα

Ημερομηνία: 24-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Μια αξέχαστη ποδηλατική διαδρομή πλημμυρισμένη από τα χρώματα και τα αρώματα της άνοιξης, στους λόφους της ημιορεινής Ηλείας ανάμεσα από αμπέλια, δέντρα και κάμπους γεμάτους αγριολούλουδα, είχαν την ευκαιρία να περάσουν όλοι όσοι επέλεξαν να πάρουν τα ποδήλατά τους και να ακολουθήσουν την διοργάνωση των Φίλων Ποδηλάτου Ήλιδας συμμετέχοντας στην 7η διοργάνωση «Αρχαία Ήλιδα- Αρχαία Ολυμπία Ποδηλατώντας 2018- ‘Πάρης Κατσούφης».

Μέρα γιορτής και μέρα… αντοχής η Κυριακάτικη ποδηλατόβολτα, με πολλές συμμετοχές ερασιτεχνών αλλά και επαγγελματιών ποδηλατών. Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη –  όπως αναφέρουν οι Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας- στο καλύτερο μέλος της ομάδας τους. «Στον άνθρωπο που βοηθούσε χωρίς να το ξέρει κανείς. Σε αυτόν που έκανε κάθε χρόνο ολόκληρο ταξίδι από το Μαϊάμι για να συμμετάσχει σε αυτή τη διοργάνωση και που “έφυγε” τόσο άδικα, μετά από τροχαίο δυστύχημα την ώρα που ποδηλατούσε. Στον ΚΥΡΙΟ Πάρη Κατσούφη!»

Το πρόγραμμα περιελάμβανε μια ασφάλτινη διαδρομή 56 χιλιομέτρων και αλλά και μια χωμάτινη 50+χιλιόμετρα με διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, για όσους ήθελαν να δουν την αδρεναλίνη τους να ανεβαίνει στα ύψη!

Την Κυριακή στις 7.30 το πρωί, έγινε η φόρτωση ποδηλάτων και επιβίβαση για Αρχαία Ήλιδα, από πλατεία Ανεμόμυλου, ενώ οι πιο… ορεξάτοι άρισαν να ποδηλατούν με κατεύθυνση τον προαύλιο χώρο του παλιού μουσείου Ήλιδας.

Στο χώρο της εκκίνησης δόθηκαν σε κάθε ποδηλάτη ένα μπουκαλάκι νερό και μία μπανάνα και ανακοινώθηκαν  οι τελευταίες οδηγίες για την συμμετοχή τους. Η εκκίνηση δόθηκε στις 9 το πρωί, οι ποδηλάτες στάθηκαν αντικριστά για “χωμάτινους ” και  “ασφάλτινους” δρόμους και η ποδηλλατόβολτα ξεκίνησε.

Σε όλη τη  διαδρομή υπήρχαν συνοδοί ποδηλάτες, οχήματα, μοτοσυκλέτες, Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, γιατροί και όχημα σέρβις για την ασφάλτινη διαδρομή, ενώ στο χωριό Χειμαδιό του δήμου Πύργου, συναντήθηκαν οι δύο διαδρομές και έγινε στάση των ποδηλατών για ξεκούραση.

Στην Αρχαία Ολυμπία, στο τέλος της ποδηλατικής διαδρομής, το κλίμα της υποδοχής ήταν γιορτινό και οι συμμετέχοντες ποδηλάτες παρέλαβαν τα αναμνηστικά τους μετάλλια για την συμμετοχή τους. Μια εξαιρετική αλλά και συμβολική διαδρομή που ενώνει δύο τεράστιας ιστορικής και πολιτιστικής αξίας και σημασίας τόπους, έχει πλέον θεσμοθετηθεί και όλοι έδωσαν ραντεβού για του χρόνου, για την 8η πλέον διοργάνωση «Ποδηλατώντας 2019».

Φωτογραφίες: Kristo defrim xasa


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος