FOLLOW US: facebook twitter

Ποδηλασία: To Σαββατοκύριακο ο 8ος Ολυμπιακός Δρόμος Ειρήνης

Ημερομηνία: 27-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Ποδηλατοδρόμος Πύργου διοργανώνει και φέτος τον 8ο Ολυμπιακό Ποδηλατικό Δρόμο ειρήνης, με τη συμμετοχή της ελίτ της ελληνικής ποδηλασίας. Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο και ώρα 19.30 θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο του Πύργου στο τετράγωνο των οδών Μανωλοπούλου, Πατρών, Ζαΐμη, Κοκκίνου,  αγώνας σιρκουί (criterium) διαρκείας 40 στροφών. Ο νικητής θα προκύψει από την διαδικασία αποκλεισμού (elimination) όπου ο τελευταίος αθλητής κάθε γύρου θα τίθεται εκτός αγώνα.

Με αυτόν τον τρόπο, γύρο με το γύρο το γκρουπ των αθλητών θα μικραίνει και δέκα γύρους πριν το τέλος οι εναπομείναντες αθλητές θα περάσουν στην τελευταία φάση του αγώνα, είτε κάνοντας επιθέσεις ο ένας στον άλλο είτε πηγαίνοντας σε μαζικό σπριντ, κάτι που θα δώσει στους θεατές μοναδικό θέαμα.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, οι μικροί μας φίλοι με την συνοδεία των γονιών τους θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν την διαδρομή του σιρκουί, ποδηλατώντας στο «Σιρκουί των μικρών» και θα τους δοθεί η ευκαιρία να απολαύσουν το κέντρο της πόλης μας σε μια διαδρομή απαλλαγμένη από αυτοκίνητα σε μια πραγματικά γιορτή της ποδηλασίας.

Την Κυριακή το αγώνισμα της αντοχής

Αύριο Κυριακή και με αφετηρία την κεντρική πλατεία του Πύργου, στις 9.30 το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση του αγωνίσματος της αντοχής.

Οι ποδηλάτες και οι συνοδοί τους θα κινηθούν προς την αρχαία Ολυμπία θα περάσουν μέσα από τη Διεθνή Ολυμπιακή ακαδημία δίπλα απ’ τον αρχαιολογικό χώρο και μέσω Κρεστένων θα κινηθεί προς την Ζαχάρω (όπου θα περιλαμβάνεται «σπριντ ευθείας»), το Θολό και απ’ την επιφάνεια της θάλασσας περνώντας απ’ το Λέπρεο, τη Νέα Φιγαλεία και άλλα χωριά θα βρεθούν στα 1150μ.  υψόμετρο,  περνώντας δίπλα απ’ το ναό του Επικούρειου Απόλλωνα με τελικό τερματισμό την ιστορική Ανδρίτσαινα!

Πρόκειται για έναν αγώνα που συνδέει τους αρχαιολογικούς χώρους της Ηλείας και προβάλει τις ομορφιές της περιοχής μας με έντονο συμβολισμό αλλά και υψηλό δείκτη δυσκολίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος