FOLLOW US: facebook twitter

Ποδηλασία/Φιλαθλητικός: Την Κυριακή το «2o MTB Αρχαίας Ολυμπίας»

Ημερομηνία: 21-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Κοινωνία, Νέα

Μια ακόμη σημαντική αθλητική διοργάνωση θα πάρει σάρκα και οστά αύριο, Κυριακή, στα μέρη μας. Πρόκειται για το “2ο ΜΤΒ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ”,  έναν αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας που πέρυσι έγινε για πρώτη φορά και φέτος ευελπιστεί να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός.

Διοργανωτής είναι η ποδηλατική ομάδα του Φιλαθλητικού Ομίλου Πύργου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το εγχείρημα που ήδη από περυσι στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία με την παρουσία 140 περίπου αθλητών. Φέτος ο αγώνας πήρε άλλη μορφή, έγινε διασυλλογικός, δηλαδή επίσημος της ομοσπονδίας της ποδηλασίας και μπήκε και στο αγωνιστικό πρόγραμμά της.

Οι διαδρομές είναι πολύ όμορφα και ασφαλώς χαραγμένες και κινούνται σε αγροτικούς δρόμους και δασικά μονοπάτια περνώντας από όμορφα τοπία που θα συγκινήσουν τους αγωνιζόμενους. Υπάρχει μία μικρή διαδρομή 5 χλμ. για μικρά παιδιά με ελεύθερη συμμετοχή, μια διαδρομή FUN 24χλμ. για Εφήβους και χωρίς δελτίο συμμετέχοντες και μια RACE 40 χλμ. που θα περιλαμβάνει τις κατηγορίες με δελτίο Νέων Ανδρών, Ανδρών, Μάστερς Α, Μάστερς Β, Μάστερς Γ, Γυναικών και χωρίς δελτίο ΟΠΕΝ και Ηλεκτρικά Ποδήλατα.

Η εκκίνηση θα δοθεί πρώτα για την Race διαδρομή στις 10.30 το πρωί της Κυριακής από τον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο της Ολυμπίας. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν μετάλλιο και αναμνηστικό συμμετοχής ενώ μετά τον τερματισμό της μεγάλης διαδρομής θα γίνουν απονομές στην κάθε κατηγορία. Να σημειωθεί ότι θα υπάρχουν και χρηματικά έπαθλα στους 10 πρώτους της Γενικής κατάταξης. Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι οι Φίλοι Ποδηλάτου Αρχαίας Ολυμπίας, η ΑΟΛΜΟ, οι Ποδηλάτες Ζαχάρως και οι Φίλοι ποδηλάτου Πύργου.

Π. Τσόκος

«Διαφήμιση για τον τόπο μας»

Ο εκπρόσωπος του Φιλαθλητικού, Παναγιώτης Τσόκος, δήλωσε σχετικά: «Ευελπιστούμε και φέτος που ο αγώνας μας πήρε άλλη διάσταση, να πάμε εξίσου καλά. Ευχαριστούμε τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας που αγκάλιασε την προσπάθεια αυτή και στέκεται δίπλα μας πολύτιμος αρωγός στην επιτυχή διεκπεραίωση ενός σημαντικού αγώνα που αποτελεί διαφήμιση και για τον τόπο μας αλλά και για την Ολυμπία ειδικότερα».

Α. Χρυσανθακόπουλος: «Ο Δήμος αγκαλιάζει τη διοργάνωση»

Ο Αντώνης Χρυσανθακόπουλος,  πρόεδρος Νομικού Προσώπου Παιδείας Αθλητισμού του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, δήλωσε:

“Ο Δήμος μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά και φέτος αγκαλιάζει άλλη μια αθλητική διοργάνωση το 2ο ΜΤΒ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ. Ένας αγώνας διαφήμιση για την Ολυμπία αφού περνάει από τον αρχαιολογικό χώρο και τον Κρόνιο λόφο και διασχίζει τα χωριά Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο, Μιράκα μέσα από δασικούς δρόμους και μονοπάτια για να τερματίσει και πάλι στην Αρχαία Ολυμπία. Καλούμε τον κόσμο να έρθει να παρακολουθήσει τον αγώνα ορεινής ποδηλασίας με συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος