FOLLOW US: facebook twitter

Πνίγηκε σε 30 εκατοστά νερό

Ημερομηνία: 25-10-2016 | Συντάκτης:

mirsini-paidi

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το 18μηνο προσφυγάκι στη Μυρσίνη – Είχε επισημανθεί ο κίνδυνος της πισίνας

Το γύρο της Ελλάδας κάνει η είδηση του θανάτου του μόλις 18 μηνών προσφυγόπουλου σε πισίνα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυρσίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες το αγοράκι έπεσε σε σημείο που υπήρχε νερό σε ύψος τριάντα εκατοστών, ποσότητα όμως αρκετή για να πνιγεί. Στον πνιγμό ως αιτία θανάτου κατέληξε και η Ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα που διενήργησε χθες το πρωί τη νεκροψία – νεκροτομή. Ο υπεύθυνος εθελοντών του κέντρου είχε επισημάνει στους αρμόδιους φορείς τους κινδύνους από τις «ανοιχτές» και χωρίς προφύλαξη πισίνες του άλλοτε παραθεριστικού κέντρου LM Village.

mirsini-pisina

Το παιδάκι που ξέφυγε από τον έλεγχο του πατέρα του έπεσε στο ρηχό τμήμα της πισίνας που όμως είχε καλυφθεί από νερά της βροχής σε ύψος 30 εκατοστών. Όταν εντοπίστηκε ήταν μάλλον αργά αφού δεν αντιδρούσε σε καμία προσπάθεια των εθελοντών με μαλάξεις που του έκαναν. Οι εντάσεις που δημιουργήθηκαν στη συνέχεια κράτησαν σε απόσταση τους αστυνομικούς και το ΕΚΑΒ και τελικά μετά από διαβουλεύσεις και την παρέμβαση του υπευθύνου των εθελοντών Γιώργου Αγγελόπουλου το ασθενοφόρο μπήκε στο κέντρο, παρέλαβε το παιδί και το μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Έντονος ήταν ο προπηλακισμός μιας γυναίκας που εργάζεται στην εταιρία κέτερινγκ στο χώρο, όταν οι Σύριοι πρόσφυγες θέλησαν να πάρουν το αυτοκίνητό της για να μεταφέρουν το παιδί. Πριν καν προλάβει να μιλήσει, δέχθηκε επίθεση και αργότερα απομακρύνθηκε, ενώ μετέβη και στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Σε ό, τι αφορά νομικά το θέμα οι δύο γονείς του αγοριού, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου και η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον αρμόδιοι Εισαγγελέα, που θα κρίνει σχετικά με την άσκηση ποινικής δίωξης.

Τέλος σε ό, τι αφορά την κηδεία του παιδιού, σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε να γίνει σε Μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αθήνα σήμερα. Τα έξοδα μετάβασης των γονέων και κάποιων ατόμων από το κέντρο φιλοξενίας καθώς και της μεταφοράς της σορού του αγοριού καλύπτει η Ύπατη Αρμοστεία. Υπάρχει όμως μια πιθανότητα να ταφεί το παιδάκι στο νεκροταφείο της Μυρσίνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος