FOLLOW US: facebook twitter

Πνίγηκαν στη λάσπη: Εκτεταμένες ζημιές στη Δ.Ε. Πηνείας του Δήμου Ήλιδας

Ημερομηνία: 08-05-2018 | Συντάκτης:

Αυτοψίες και καταγραφή ζημιών από κλιμάκια του δήμου και τους αντιδημάρχους Κ. Τσεριώνη και Γ. Ζάρρα

Σοβαρές ζημιές, κυρίως από κατολισθήσεις, προκλήθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στις ορεινές περιοχές του Δήμου Ήλιδας και συγκεκριμένα σε δημοτικά διαμερίσματα της Δημοτικής Ενότητας Πηνείας.

Εκτεταμένες ζημιές, σημειώθηκαν στα δημοτικά διαμερίσματα Βουλιαγμένης, Σιμόπουλου, Ανθώνα- Καλού Παιδιού, Ροδιάς, Λουκά, Αγνάντων, Μαζαρακίου, Αγραπιδοχωρίου, Λαγανά και Σκλίβα, καθώς από τη θεομηνία με τους θυελλώδεις ανέμους και τις ισχυρές βροχοπτώσεις, τεράστιοι όγκοι χώματος αποκολλήθηκαν, χείμαρροι υπερχείλισαν, ενώ πλημμύρησαν δρόμοι και καλλιέργειες.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της δημοτικής αρχής Ήλιδας, όπου νωρίς το πρωί, κλιμάκια με υπηρεσιακούς παράγοντες και τους αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων Κώστα Τσεριώνη και Υδάτινων Πόρων Γιώργο Ζάρρα, πραγματοποίησαν αυτοψία στις πληγείσες περιοχές.

Επιτόπου, διαπιστώθηκαν ζημιές στο οδικό δίκτυο και την αγροτική οδοποιία σε διάφορα σημεία των τοπικών διαμερισμάτων, ενώ τους καταγγέλθηκαν από κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν, μικροζημιές σε μάντρες, αποθήκες, οικίες και αγροτική παραγωγή.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Ζάρρα, που έχει και την ευθύνη των δημοτικών διαμερισμάτων, η ορμή του νερού ήταν απίστευτη και κυρίως στην περιοχή της  Βουλιαγμένης οι ζημιές είναι εκτεταμένες καθώς σημειώθηκαν τουλάχιστον έξι κατολισθήσεις! «Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε, βρεθήκαμε μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Τσεριώνη και δυο κλιμάκια του δήμου, στα χωριά που επλήγησαν από την θεομηνία καταγράφοντας τις ζημιές. Είμαστε σε αλληλογραφία με τις υπηρεσίες και την Περιφέρεια όπου καταθέσαμε αίτημα για την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος