FOLLOW US: facebook twitter

Πλούτος αλτρουϊσμού…: 40 μονάδες αίματος στην εθελοντική αιμοδοσία του Κατακόλου

Ημερομηνία: 13-08-2018 | Συντάκτης:

Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, λίγο πριν το Δεκαπενταύγουστο, ο Σύλλογος Αιμοδοτών Κατακόλου πραγματοποίησε την 32η αιμοδοσία του. Και η συμμετοχή σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς με τις αυξημένες ανάγκες σε αίμα, ήταν σημαντική. Συνολικά 35 άτομα αιμοδότησαν χθες το πρωί στο Κοινοτικό Κατάστημα Κατακόλου και άλλοι πέντε μετέβησαν στο σταθμό αιμοδοσίας την εβδομάδα που πέρασε, για να προσφέρουν το αίμα τους στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης.

Αναφερόμενη στη χθεσινή αιμοδοσία η διευθύντρια Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου, Έλσα Ζαχαριαδάκη, σημείωσε πως «…στο Κατάκολο σε έναν από τους πιο δυνατούς μας συλλόγους, ήρθαμε από το Σταθμό Αιμοδοσίας να προσφέρουν οι αιμοδότες λίγο από το αίμα τους. Είχαμε πολύ καλή προσέλευση όπως πάντα και ευχαριστούμε και για τη συμμετοχή τους και για τη διάδοση του εθελοντισμού στην αιμοδοσία, αλλά και το καλό που κάνει και στην υγεία μας και στον κόσμο που βοηθάμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη του συλλόγου αλλά κυρίως τους αιμοδότες που βοηθούν το συνάνθρωπο».

Ο πρωτεργάτης της προσπάθειας που γίνεται στο Κατάκολο και πρόεδρος του αιμοδοτικού συλλόγου του χωριού π. Παναγιώτης Αθανασόπουλος, αναφερόμενος στην 32η αιμοδοσία τόνισε ότι «…συνεχίζουμε δυναμικά το έργο μας και με τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Γερμανού. Σκοπό έχουμε να ενισχύσουμε την τράπεζα αίματος του νοσοκομείου μας. Όλοι γνωρίζουμε ότι τώρα την καλοκαιρινή περίοδο οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες. Δεύτερο θέλουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν πρόσφατα από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική και πάρα πολλοί από αυτούς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και έχουν ανάγκη για αίμα».

Σχολιάζοντας τους ενδοιασμούς που κάποιοι έχουν απέναντι στην προσφορά αίματος δήλωσε πως «…πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε σε ότι αφορά την εθελοντική αιμοδοσία και κυρίως οι νέοι άνθρωποι να διώξουν τον αδικαιολόγητο φόβο και να γίνουν συστηματικοί αιμοδότες, διότι τότε θα λύσουν πραγματικά το πρόβλημα. Διότι αν γίνουμε συστηματικοί αιμοδότες θα υπάρχει επάρκεια αίματος στα νοσοκομεία έτσι ώστε οι περιπτώσεις οι δύσκολες που προκύπτουν να αντιμετωπίζονται έγκαιρα και καλύτερα. Η συμμετοχή του κόσμου και σήμερα είναι ικανοποιητική αν και πολλοί αιμοδότες πήγαν στο νοσοκομείο και έχουν αιμοδοτήσει».

Τέλος αναφέρθηκε στους νέους αιμοδότες όπου σημείωσε πως «… μας δίνουν δύναμη τα νέα παιδιά που βλέπουμε να έρχονται κάθε φορά που κάνουμε αιμοδοσία και αυτό μας χαχαροποιεί να συνεχίσουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει εδώ και 17 χρόνια με μεγαλύτερη δύναμη και κουράγιο».

Ευχαρίστησε δε τα ΜΜΕ, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους αντιδημάρχους Πύργου Βασίλη Σεϊντή και Σωτήρη Γεωργόπουλο που πάντοτε είναι παρόντες στις αιμοδοσίες και όλους τους εθελοντές αιμοδότες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος