FOLLOW US: facebook twitter

Πλημμύρισε από νέους η Ολυμπία για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας

Ημερομηνία: 26-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Μέρα γιορτής ήταν η περασμένη Παρασκευή για την Ολυμπία που με μια σειρά εκδηλώσεων τίμησε την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα. Εκατοντάδες νέοι, νέες και παιδιά, συμμετείχαν στο 2ο Βικέλειο Δρόμο που είχε αφετηρία και τερματισμό έξω από το δημαρχείο της πόλης, ενώ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή του κοινού στις δράσεις που ακολούθησαν. Η διοργάνωση ήταν υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ ενώ οι εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στον Πρώτο Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δημήτριο Βικέλα, ο οποίος συνέβαλλε καθοριστικά στην επιτυχημένη αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και στην μετέπειτα παγίωση του θεσμού.

Σε όλους τους συμμετέχοντες στον 2ο Βικέλειο Δρόμο δόθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι, ενώ αμέσως μετά μαθήτριες από τις σχολές χορού της Δήμητρας Μπέρτσου στην Κρέστενα και της Πέγκυς Παπανδρεοπούλου στο Πελόπιο, παρουσίασαν χορευτικά. Στη συνέχεια στο προαύλιο του παλιού δημαρχείου μαθητές από το δημοτικό σχολείο Πλατάνου τραγούδησαν τον Ολυμπιακό Ύμνο και ακολούθησε η είσοδος των σημαιών των χωρών που έχουν τελέσει Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, η έπαρση τους, το καλωσόρισμα  Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιου Κοτζά και ο χαιρετισμός του Πρέσβη της Κορέας  Mr. Young-jip Ahn, ο γ.γ. της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης, ο αντιπρόεδρος της ΔΟΑ Αθανάσιος Στρίγκας, ο πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ Γιώργος Αλικάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος και η εκπρόσωπος του προέδρου της ΚΕΔΕ Χριστίνα Γαλανοπούλου.

Ο καθηγητής Ραμσάρι, προσωπικός φίλος του Μαντέλα, ανέγνωσε το μήνυμα του πρόεδρου της ΔΟΕ κ. Μπαχ. Ο κ. Δεββές του παρέδωσε την απόφαση όπου ο Νέλσον Μαντέλα ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Αρχ. Ολυμπίας από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Ομιλία για την Ολυμπιακή Ημέρα, έκανε και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κώστας Γεωργιάδης. Ακολούθησε δρώμενο από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μακρισίων.

Η βραδιά έκλεισε με το Olympic Day Party στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής από τα μαθητικά μουσικά συγκροτήματα Harmic και Ρεπόρτο. Να σημειώσουμε πως στο χώρο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε έκθεση μαθητών Δημοτικών Σχολείων Νομού Ηλείας σχετική με το νόημα της ημέρας με ευθύνη της κυρίας Ηλιοπούλου. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Σοφία Παπαδοπούλου και η πρώην υπουργός Φάνη Πάλλη Πετραλιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος