FOLLOW US: facebook twitter

Πλημμυρισμένος Πύργος… μέρος 2ον!

Ημερομηνία: 08-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

katastrofes-vroxi2-pyrgos1

Χθες δοκιμάστηκε και πάλι η πρωτεύουσα από την πρωινή νεροποντή – Πολλά τα προβλήματα από τα όμβρια ύδατα

-Αίτημα για κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Άρχισε να γίνεται συνήθεια ο πλημμυρισμένος Πύργος στους κατοίκους της πόλης. Χθες για δεύτερη ημέρα η ηλειακή πρωτεύουσα δοκιμάστηκε αρκετά από την πρωινή νεροποντή και τα σχετικά λίγα χιλιοστά βροχής που έπεσαν, φανέρωσαν πως υπάρχουν προβλήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με την απορροή των υδάτων, σε κρίσιμες στιγμές όπου η ραγδαιότητα παρουσιάζεται μεγάλη.

katastrofes-vroxi2-pyrgos2

Όλη τη νύχτα στην περιοχή του Πύργου, σημειώνονταν καταιγίδες κυρίως πρόσκαιρες αλλά μεγάλης έντασης και μικρής διάρκειας. Μετά τις εφτά το πρωί άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς. Έτσι δύο ώρες ήταν αρκετές για να πλημμυρίσουν τα πάντα εντός και εκτός πόλεως και να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία του δήμου Πύργου.

katastrofes-vroxi2-pyrgos7

Μέχρι το απόγευμα το «199» είχε δεχθεί περίπου 150 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο. Οι περισσότερες αφορούσαν σε παροχή βοήθειας και κυρίως αντλήσεις υδάτων. Συνολικά σε 45 περιπτώσεις άντλησης υδάτων επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, που δέχθηκε και ενισχύσεις από Αμαλιάδα και Λεχαινά, ενώ επενέβη σε δύο περιπτώσεις πτώσης δέντρων και σε δύο περιστατικά πυρκαγιάς σε κολώνα του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ. Η Π.Υ. Πύργου με επικεφαλής τον υποδιοικητή Ηλία Μανιάτη κινήθηκε συνολικά με 11 συνεργεία. Αφού αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα των πρώτων ωρών, προς το μεσημέρι άρχισαν να εμφανίζονται και άλλα σε κάποιες περιπτώσεις έντονα. Στην περιοχή της οδού Παπαγεωργίου επικεντρώθηκε το έργο της άντλησης υδάτων από την Πολιτική Προστασία του δήμου Πύργου, από σπίτια και αυλές σπιτιών.

katastrofes-vroxi2-pyrgos5

Πολλαπλά ήταν τα παράπονα των πολιτών που σε κάποιες περιπτώσεις αναγκάστηκαν να παραμείνουν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω των νερών της βροχής. Η Πολιτική Προστασία του δήμου Πύργου με τα συνεργεία της επενέβη σε τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις σε διάφορα σημεία, όπως στις οδούς Παπαγεωργίου, Ερυθρού Σταυρού και Αγ. Γεωργίου και στις εργατικές κατοικίες της οδού Κατακόλου που πλημμύρισαν για δεύτερη ημέρα.

katastrofes-vroxi2-pyrgos4katastrofes-vroxi2-pyrgos3

Δρόμοι που επλήγησαν περισσότερο από τη χθεσινή πλημμύρα οι οδοί Πατρών, Υψηλάντους, Δεληγιάννη, Μυστρά, Ερυθρού Σταυρού, Ρήγα Φεραίου, Αγ. Μαρίνης, η περιοχή Λάπατο κ.α. Σε μια περίπτωση στην οδό Ερυθρού Σταυρού μια κατάκοιτη ηλικιωμένη βρέθηκε αποκλεισμένη μέσα στο σπίτι της από τα νερά της βροχής και επενέβησαν Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία για να εκτονώσουν την κατάσταση. Στις Εργατικές Κατοικίες της οδού Κατακόλου, κάτοικοι της περιοχής απελπισμένοι από τα όσα βίωναν αναρωτιόντουσαν που θα βρουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν οικονομικά τις νέα ζημιές που προκλήθηκαν.

katastrofes-vroxi2-pyrgos6

Στο μεταξύ κλιμάκια μηχανικών του δήμου Πύργου ξεκίνησαν άτυπα μια καταγραφή ζημιών σε περιοχές που παρουσίασαν μεγάλα προβλήματα, όπως οικισμοί του χωριού Πράσινο και το Κατάκολο. Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί το αίτημα του δήμου προς το υπουργείο Εσωτερικών και την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας για την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω πλημμυρών για τη διεκδίκηση κρατικής αρωγής για τους πληγέντες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος