FOLLOW US: facebook twitter

Πλέξιμο χωρίς διακρίσεις στα Λεχαινά!: Ντόπιες γυναίκες και πρόσφυγες από την Συρία έπλεξαν όλες μαζί σε δημόσιο χώρο

Ημερομηνία: 21-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Συμμετείχαν για 2η χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Πλεξίματος πλέκοντας στην πλατεία για τα προωράκια

«Φωτιά» πήραν την περασμένη Κυριακή το απόγευμα στα Λεχαινά, οι… βελόνες πλεξίματος, αφού πολλές γυναίκες μαζί έπλεξαν σε δημόσιο χώρο, στην πλατεία Σαρανταπόρου, ζακετάκια, σκουφάκια, καλτσάκια κ.α πλεκτά για τα προωράκια του Συλλόγου «Ηλιτόμηνον». Οι γυναίκες με  αυτήν την εκδήλωση  συμμετείχαν για 2η συνεχή χρονιά στην Παγκόσμια Ημέρα Πλεξίματος σε δημόσιο χώρο, με σύνθημα «Κάθε πόντος μια ευχή για την νέα ζωή»! Το «Ηλιτόμηνον», είναι ο  οργανισμός που μάχεται και ενημερώνει για τα δικαιώματα, τις ανάγκες και τη φροντίδα που χρειάζονται τα πρόωρα βρέφη και υπεύθυνη της διοργάνωσης της Ημέρας Πλεξίματος στα Λεχαινά, ήταν η κ. Ρούλα Σακαρέλου.

Γυναίκες κάθε ηλικίας, νέες αλλά και ηλικιωμένες έδωσαν ραντεβού στην πλατεία Σαρανταπόρου στα Λεχαινά και άρχισαν το πλέξιμο, η μια έδειχνε στην άλλη, τους πόντους, το μέτρημα, τα σχέδια και κάπως έτσι άρχισε η… παραγωγή των πλεκτών! Μάλιστα το σημαντικό είναι ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν και γυναίκες – πρόσφυγες από την Συρία μαζί με την εθελόντριά τους από το Κέντρο Φιλοξενίας της Μυρσίνης, μια υπέροχη πραγματικά εικόνα, όπου μέσα από μια απλή διαδικασία όπως το πλέξιμο, όλες μαζί οι γυναίκες έδωσαν ένα μεγάλο μήνυμα ζωής για την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς φυλετικές και θρησκευτικές διακρίσεις και την ομαλή κοινωνική ένταξη των προσφύγων που φιλοξενούνται στην χώρα μας.

Η κ. Σακαρέλου που είχε αναλάβει την διοργάνωση, ευχαρίστησε όλες τις κυρίες που συμμετείχαν και όλους όσους συνέβαλλαν ο καθένας με τον τρόπο του, στην διοργάνωση της Γιορτής Πλεξίματος στα Λεχαινά αναφέροντας τα εξής:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στην γιορτή μας, στην Γιορτή Πλεξίματος στα Λεχαινά..Τους παλιούς και νέους φίλους, τις πολύ συμπαθητικές Σύριες με την γλυκύτατη εθελόντρια -παρ ολο που έχουν Ραμαζάνι,  την ύψιστη ιερή περίοδο των Μουσουλμάνων που δεν μπορείς να φας η να πιεις μέχρι την δυση του Ήλιου-έδωσαν το γλυκύτερο μήνυμα….Η Ανθρωπιά με όποιον τρόπο προσφέρεται μας θυμίζει οτι ΟΛΟΙ είμαστε θνητοί, περαστικοί και μπορούμε να αφήνουμε στην άκρη τα μικρά…

Ευχαριστώ τον δήμο για την άμεση ανταπόκριση στον καθαρισμό της πλατείας ,την πυροσβεστική για την ουσιαστική τους βοήθεια, τους εθελοντές για όλη την βοήθεια και βέβαια τον κ Αγγελόπουλο που συντόνισε την συμμέτοχη των Σύριων γυναικών.
Στην περίοδο της κρίσης δεν απαιτούνται μόνον χρήματα για να κάνουμε καλλίτερη την ζωή μας.  Ας προβληματιστούμε όλοι…»
Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Πλεξίματος σε Δημόσιους χώρους

Από το 2005, που ξεκίνησε για πρώτη φορά ως και φέτος χιλιάδες φίλοι/ φίλες του πλεξίματος συγκεντρώνονται και πλέκουν σαν μια παρέα σε δημόσιους χώρους. Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι να έρθουν σε επαφή οι φίλοι του πλεξίματος, να γνωριστούν μεταξύ τους να μοιραστούν ιδέες και εμπειρίες και να βγάλουν έξω από την μοναξιά των 4 τοίχων σχέδια, πλέξεις και ιδέες και βέβαια να αποκτήσουν κάτι  πολύ παραπάνω από μια δημιουργική συνήθεια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος