FOLLOW US: facebook twitter

Πιο φτωχή η κυνηγετική οικογένεια…

Ημερομηνία: 19-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

kunigi-markopoulos

Πέθανε ξαφνικά ο Ηλείος πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κώστας Μαρκόπουλος

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην Πάτρα αλλά και στην Ηλεία, τόπο καταγωγής του, η είδηση του θανάτου του προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κώστα Μαρκόπουλου. Δραστήριος και μάχιμος άφησε άναυδη την τοπική κοινωνία ο αιφνίδιος θανατός του. Ήταν ο  άνθρωπος που έδωσε τις περισσότερες μάχες για το κυνήγι. Η κυνηγετική οικογένεια είναι μικρότερη από σήμερα.

Στην Πάτρα έζησε με την οικογένειά του όλη του τη ζωή, καταγόταν όμως από τη Ζαχάρω, περιοχή την οποία αγαπούσε πολύ και επισκεπτόταν πολύ τακτικά .

Με την τοπική κοινωνία συνδέθηκε και έγινε γνωστός ως συνδικαλιστής της Πειραϊκής Πατραϊκής κατά τους αγώνες του για την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδία Πελοποννήσου είχε βάλει ως στόχο τη λαθροθηρία δημιουργώντας μια εντελώς διαφορετική εικόνα για τους κυνηγούς.  Ζητούσε επίμονα τη δημιουργία ενός Συμβουλίου Θήρας, στο οποίο θα συμμετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες, οικολόγοι, επιστήμονες και φυσικά οι κυνηγετικές οργανώσεις και το οποίο θα χαράζει στρατηγική και πολιτική για το κυνήγι. Καλό παράδεισο Πρόεδρε…

Μάλιστα η τελευταία πρωτοβουλία που έλαβε ως πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας ήταν εκείνη για την επικήρυξη του τραυματισμένου φλαμίνγκο στην λίμνη Μουριάς του Πύργου. Μιλώντας σε δημοσιογράφο του  tempo.gr μόλις προχθές, δεν έκρυβε το θυμό του για το θέμα αυτό.  “2.000 ευρώ..σε οποιονδήποτε δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να εντοπιστεί και να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη αυτός ο ασυνείδητος οπλοφόρος, τιμωρούμενος παραδειγματικά”  είπε χαρακτηριστικά δίνοντας την τελευταία του μάχη για την υπεράσπιση της κυνηγετικής οικογένειας  αλλά και την πάταξη της λαθροθηρίας.

Η κηδεία το Κώστα Μαρκόπουλου υ θα γίνει σήμερα Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγ. Ανδρέα Πατρών και αναμένεται να του πουν το τελευταίο αντίο πρόεδροι και μέλη κυνηγετικών συλλόγων και από την Ηλεία που έχουν ήδη εκφράσει τη θλίψη τους για τον αιφνίδιο θάνατό του.

Χαρακτηριστικά είναι ορισμένα από τα μυνήματα κυνηγών της Ηλείας στο fb, όπως του προέδρου Κυνηγετικού Συλλόγου Ζαχάρως Χρήστου Πλιάγκου «Καλέ φίλε και συνεργάτη Κώστα, Βγήκες νικητής σε τόσες μάχες και σαν νικητής έφυγες…σου οφείλουμε πολλα και η μνήμη σου θα ναι χαραγμένη παντα σε όλους εμας… Καλό ταξίδι» .

Το τελευταίο αντίο από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Στην ιστοσελίδα της η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου γράφει για τον Κώστα Μαρκόπουλο:

«Με βαθιά οδύνη σας ανακοινώνουμε ότι ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κώστας Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρός μας, ο Πρόεδρος όλων των κυνηγών της Πελοποννήσου, όλων των Ελλήνων κυνηγών, ο Πρόεδρος και Πατέρας της Ελληνικής κυνηγετικής οικογένειας, έφυγε ξαφνικά σήμερα από την ζωή.
Η θλίψη όλων μας είναι απερίγραπτη, τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουν την απώλειά μας και ακόμα δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Πρόεδρος μας δεν είναι πια κοντά μας, δεν είναι πια ανάμεσά μας, να μας δώσει τις οδηγίες του, τις συμβουλές του, να μας μεταδώσει την αστείρευτη ενέργειά του, το πάθος του και την αγάπη του για το κυνήγι.
Πρόεδρε θα μας λείψεις αφάνταστα…!!!!!!!!!!!!
Σου υποσχόμαστε ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου θα συνεχίσει ακολουθώντας πιστά την ίδια γραμμή και πολιτική στον δρόμο που εσύ χάραξες…!!!
Καλό σου ταξίδι Πρόεδρε…»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος