FOLLOW US: facebook twitter

Πετούν τα σκουπίδια τους χύδην, ενώ οι κάδοι είναι άδειοι – Αυστηρή τιμωρία στους παραβάτες

Ημερομηνία: 05-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

mpeltsos

Με αυστηρές ποινές απειλεί εκείνους που πετούν τα σκουπίδια τους εκτός κάδων ή τα μεταφέρουν σε άλλες περιοχές μακριά από τη δική τους, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Πύργου Διονύσης Μπέλτσος. Στόχευσε κατά επιχειρήσεων στο Κατάκολο και τόνισε πως υπάρχουν στοιχεία για αυτές. Παράλληλα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα καθαριότητας των τελευταίων ημερών και το στόχο που έχει τεθεί για το σύνολο του δήμου έως τα τέλη Αυγούστου.

Προχωρά η αποκομιδή στα χωριά

Η επιχείρηση «καθαριότητα» στα χωριά του δήμου Πύργου, συνεχίζεται με συντονιστή το νέο αντιδήμαρχο Διονύση Μπέλτσο. Έτσι καθαρίστηκε το Ανεμοχώρι, ένα μεγάλο τμήμα του Επιταλίου, το Κολίρι, το Λαμπέτι και το κέντρο των Λαστείκων. Ολοκληρώνεται η αποκομιδή στο Καράτουλα και ξεκινά άμεσα σε Μουζάκι και Μαγούλα. Προτεραιότητα δίδεται στα κέντρα των χωριών μέσα στον οικιστικό ιστό. Παράλληλα με την αποκομιδή τοποθετούνται νέοι κάδοι όπου δεν υπάρχουν ή έχουν καταστραφεί. Παράλληλα μισθώθηκε απορριμματοφόρο μικρής χωρητικότητας για σημεία όπου δεν χωρούν τα μεγαλύτερα. Ο κ. Μπέλτσος ξεκαθάρισε – θέλοντας να απαντήσει σε φωνές διαμαρτυρίας πως η αποκομιδή δεν γίνεται με πολιτικά η ιδιωτικά κριτήρια αλλά βάση πληθυσμού και περιοχών που έχουν πολύ μεγάλο όγκο σκουπιδιών στους δρόμους. «Προφανώς θα υπάρξουν και κάποια χωριά που θα είναι διαμαρτυρόμενα, αλλά δε μπορώ να πάω παντού. Με παίρνουν πλέον 40 – 50 τηλέφωνα και δε το λέω για να δικαιολογήσω τον εαυτό μου, δε μπορώ να πάω, μακάρι να είχα τη δυνατότητα να διώχνω 500 τόνους την ημέρα αλλά δεν την έχω την δυνατότητα αυτή. Εγώ αυτό που θέλω να κάνω είναι να μπουν σιγά-σιγά σε ένα πρόγραμμα όλοι» είπε ο κ. Μπέλτσος και αναφέρθηκε και πάλι στα ωράρια αποκομιδής στον Πύργο και τα χωριά. Παράλληλα τόνισε πως το προσωπικό στην καθαριότητα θα εφοδιαστεί τον απαραίτητο ατομικό εξοπλισμό αλλά και μέσα για την καλύτερη απόδοση στην εργασία τους, ενώ θα δοθεί από το Σεπτέμβρη έμφαση στον οδοκαθαρισμό.

Στόχος το 85% έως τέλος Αυγούστου

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος πρώτος στόχος είναι έως τα τέλη Αυγούστου να καθαρίσει το 85% του καλλικρατικού δήμου Πύργου. «Θα γίνει τεράστια προσπάθεια γι’ αυτό. Παράλληλα να κοιτάξουμε να διώχνουμε και από το στάδιο, δεν είμαστε μάγοι ούτε είμαι μάγος για να πάω να καθαρίσω παντού και το ζητάω σαν παράκληση μη βάζουν φωτιές, τα καμένα δε μπορούν να πάνε στο ΧΥΤΑ πάνω, έχουμε τεράστιο πρόβλημα, σήμερα είχαμε φωτιά στη Κάστα» σχολίασε.

Τιμωρία στους παραβάτες

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Διονύσης Μπέλτσος για εκείνους που πετούν τα σκουπίδια εκτός κάδων ή ενισχύουν σημεία που ήδη έχουν πρόβλημα από την υπερβολική εναπόθεση σκουπιδιών την ώρα που η περιοχή τους είναι καθαρή. Κατήγγειλε λοιπόν επιχειρήσεις του Κατακόλου που με αποδείξεις, φωτογραφίες και στοιχεία, πετούν τα σκουπίδια τους είτε στο γήπεδο του χωριού, είτε πάλι στην Κάστα. «Θα φροντίσω και θα επιληφθώ σοβαρά επί του θέματος. Ορκίζομαι σε ότι έχω ιερό, θα κάνω ότι είναι δυνατό για να τα κλείσω γιατί δεν σέβονται κανέναν από κει και πέρα. Από την άλλη δεν μπορεί να μου λέει εμένα χωριό ότι δε θέλω κάδους, που τα πας τα σκουπίδια σου; Κάπου τα πας» είπε σε έντονο τόνο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος