FOLLOW US: facebook twitter

Περί Γράνας

Ημερομηνία: 18-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

katastrofes-vroxi-amaliada1

Οι θεοί της μυθολογίας μας, διάλεξαν για μόνιμη κατοικία τον Όλυμπο στη Πιερία…. δεν ξέρανε – δεν ρώταγαν;  Θα μπορούσε να ήταν η Ήλιδα  η κατοικία τους.

Μήπως όμως κάτι άλλο συνέβαινε;

Γαμπρός στο νομό Ηλείας εδώ και 30 χρόνια τα είδα όλα, σεισμούς, φωτιές, πλημμύρες, απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, αποστραγγιστικά έργα τύπου Νέρωνα – βλέπε γράνες, τρία χρόνια όλα τα σκουπίδια της κάθε περιοχής στις αυλές κάποιων σπιτιών – τους διέφευγαν των υπολοίπων ότι τα πατούσαν και τα μετέφεραν και στις δικές τους αυλές.

katastrofes-vroxi-kullini2

Οι πρόσφατες πλημμύρες ανέδειξαν πάλι προβλήματα που τα είχαν οι κάτοικοι αλλά τα άφησαν να τα λύσουν οι  “αλλοι” και βρήκαν εξιλαστήρια θύματα γυναίκα 86 ετών εδώ και 7 χρόνια κατάκοιτη σε κατάσταση κωματώδη,  ιδιοκτήτρια γράνας – την κληρονόμησε από τον επί 10 έτη κατάκοιτο άνδρα της (έψαξα στο google  να δω για γράνα και εμφανίστηκε ένα μπλοκ http://androni.blogspot.gr/2013/09/blog-post_12.html  της περιοχής) που επειδή ήταν <αγαθός και ενάρετος> την καθάριζε που και που. Ήταν οι αγροφύλακες ακόμη, από τότε κοιτάξτε εάν υπάρχει γράνα και εάν ξέρουν έστω και στην περιοχή του κάμπου Γαστούνης τι θα πει γράνα και εάν στη συγκεκριμένη θεομηνία υπήρχαν σύγχρονα αποστραγγιστικά έργα θα μπορούσε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος της καταστροφής που προκλήθηκε.

Αρμόδιες υπηρεσίες (Ελλείψει αγροφυλάκων επελήφθησαν δασοφύλακες με δυνατότητες – από πού; –  συμβιβασμού αποζημίωσης και αξιολόγησης περί πόσα κιλά σταφίδες, πόσα χρήματα και πότε – γιατί ο ΕΛΓΑ θα καθυστερήσει την αποζημίωση) θα μπορούσαν να ήταν πιο συγκρατημένες στο πώς θα διαχειρίζονταν ανάλογες παράλογες καταγγελίες και απαιτήσεις.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

ΚΡΕΤΣΙΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΠΙΕΡΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος