FOLLOW US: facebook twitter

Πεζοπορική εξόρμηση των heteronymous στο φαράγγι των Μύλων

Ημερομηνία: 10-10-2017 | Συντάκτης:

Πεζοπορική εξόρμηση των heteronymous στο Γεωργίτσι και το Καστόρι Λακωνίας με φόντο τον Ταΰγετο

Μονοήμερη πεζοπορική εξόρμηση στο Γεωργίτσι και στο Καστόρι Λακωνίας, στο Φαράγγι των Μύλων, διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή,  η Ομάδα Τέχνης και Πολιτισμού  Heterronymous που διακρίνεται εκτός από τις πολιτιστικές της δραστηριότητες και για την αγάπη των μελών της στη φύση.

Η πεζοπορία ξεκίνησε από την πλατεία του Αγ. Αθανασίου στο Γεωργίτσι, όπου μέσα από δασικό δρόμο η ομάδα πεζοπορίας που αποτελούνταν από μικρούς και μεγάλους, κατευθύνθηκε νότια προς τη Μεσορράχη και την είσοδο του φαραγγιού.  Το φαράγγι αναδύεται στα μάτια σου πολλές φορές πλανευτικό και άλλες απειλητικό αλλά πάντοτε με απαράμιλλη δυναμική. Στην αρχή αντικρίζεις το Καστόρι από ψηλά και στη συνέχεια το εγκαταλείπεις πίσω σου, καθώς το τοπίο γίνεται όλο και πιο άγριο. Η δύναμη του τοπίου σε παρασύρει σε μια αίσθηση ότι ή θα γίνεις μέρος του ή θα χαθείς.

Ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής είναι κατηφορικό, έτσι η ομάδα πεζοπορίας κατέβηκε στα ερείπια του παλιού νερόμυλου, είδαν το παλιό υδραγωγείο της Αλευράς και πέρασαν από την βάση του καταρράκτη. Εκεί συνάντησαν πρώτα  την γέφυρα Καστόριου και μετά το μαρμαρογέφυρο (πέτρινο δίτοξο γεφύρι) και κατέληξαν μετά από μια πεζοπορική διαδρομή περίπου 7 χιλιομέτρων στην πλατεία στο Καστόρι.

Να πούμε ότι το Καστόρι είναι ένα καταπράσινο ορεινό χωριό στον Ταύγετο με πλούσια βλάστηση φαράγγια , ποτάμια και είναι ιδανικό για χαλάρωση , πεζοπορία , canyoning , mountain bike , motorcross , jeeping είναι από τα πιο γραφικά χωριά της Λακωνίας!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος