FOLLOW US: facebook twitter

ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας: Να μην καταργηθούν σχολές των ΑΕΙ

Ημερομηνία: 04-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Το αίτημα να μην καταργηθούν αποκεντρωμένες Σχολές των ΑΕΙ στην Δυτική Ελλάδα, κατέγραψε με απόφασή του το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας.

Τη σχετική εισήγηση έκανε ο Αναπληρωτής Δημάρχου Πύργου και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης κ. Γιάννης Αργυρόπουλος με αφορμή τα όλο κι εντεινόμενα δυσοίωνα σενάρια για το τμήμα Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα τον Πύργο, αλλά και τους κινδύνους και για άλλα παρόμοια περιφερειακά.

Μετά από σχετική συζήτηση, τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν ομόφωνα να απαιτήσουν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, να μην καταργηθεί ή υποβαθμιστεί κανένα τμήμα ΑΕΙ στη Δυτική Ελλάδα.

Στο κείμενο της επιστολής – απόφασης που στάλθηκε στην Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, ενώ ακόμα κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές των Νομών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στον Περιφερειάρχη αναφέρεται:

«Με αφορμή την συζήτηση στην Βουλή του Νομοσχεδίου με τίτλο “Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση”, τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Δυτ. Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν στην πρόσφατη συνεδρίασή τους της 2/2/2021, το κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει ο νέος νόμος την λειτουργία των αποκεντρωμένων Πανεπιστημιακών και άλλων σχολών που λειτουργούν σήμερα στους Δήμους της Π.Δ.Ε.

Καταρχάς όλοι συμφώνησαν ότι η λειτουργία των σχολών αυτών είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κοινωνική και οικονομική ευρωστία των Δήμων. Η παρουσία των φοιτητών τονώνει και ζωντανεύει την κοινωνική ζωή, υποστηρίζει την τοπική πολιτιστική παραγωγή και φυσικά συμβάλει στην ανάπτυξη της Τοπικής Οικονομίας.

Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε από την κα Υπουργό να λάβει όλα τα παραπάνω σοβαρά υπόψιν της κατά την διαδικασία εφαρμογής του Νόμου. Την καλούμε να αναλάβει εγκαίρως κάθε απαραίτητη πρωτοβουλία και θέσπιση μέτρων που θα αποτρέψουν την υποβάθμιση της λειτουργίας των σχολών και θα οδηγήσουν σε εκφυλιστικά φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι είμαστε ενάντιοι σε κάθε προσπάθεια κατάργησής τους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος