FOLLOW US: facebook twitter

Πατάνε γκάζι τα τρακτέρ στην Ηλεία

Ημερομηνία: 30-01-2017 | Συντάκτης:

latifi-apokleismoi-agrotes1

Νέες δράσεις από τους αγρότες στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων

Ανεβάζουν ρυθμό από σήμερα οι αγρότες της Ηλείας, καθώς στο βασικό πρόγραμμα των κινητοποιήσεών τους, προσθέτουν και άλλες δράσεις με κοινωνικό χαρακτήρα. Έτσι μαζί με τους δίωρους επαναλαμβανόμενους αποκλεισμούς της ΕΟ Πατρών – Πύργου θα υπάρξουν και άλλες κινήσεις στο πλευρό της κοινωνίας, καθώς οι αγρότες έχουν ξεκαθαρίσει πως ο αγώνας τους θέλουν να είναι με την κοινωνία και όχι κόντρα σε αυτή.

Έτσι σήμερα θα αποκλείσουν και πάλι την ΕΟ Πατρών – Πύργου στο ύψος του Λατιφίου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι. Παράλληλα εκπρόσωποι των αγροτών μαζί με τα τρακτέρ τους θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση των μαθητών της Αμαλιάδας στους δρόμους της πόλης. Την Τετάρτη το πρόγραμμα γίνεται ακόμα πιο «βαρύ». Πριν τον αποκλεισμό της εθνικής οδού, οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν στις 11 το πρωί συλλαλητήριο στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο για να διαμαρτυρηθούν για το θέμα των δασικών χαρτών. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η δράση θα μεταβούν στο Λατίφι, για δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού. Ομοίως και την Παρασκευή θα γίνει δίωρος αποκλεισμός, ενώ δεν έχει αποφασιστεί κάποια παράλληλη δράση. Πάντως οι αγρότες του μπλόκου Λατιφίου, δεν αποκλείεται να κάνουν και «ακτιβιστικές» κινήσεις, όπως την περασμένη εβδομάδα σε υπηρεσίες ή χώρους σχετικούς με την αγροτιά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στο μεταξύ το Σάββατο, στη διάρκεια του δίωρου αποκλεισμού της εθνικής οδού, αγρότες από την περιοχή της Βουπρασίας που πέρυσι συμμετείχαν στο συντονιστικό του μπλόκου του Κουρτεσίου, είχαν συνάντηση με τους αγρότες στο μπλόκο Λατιφίου. Εκεί τέθηκε επί τάπητος το πλαίσιο πιθανής συνεργασίας, είτε στο ίδιο μπλόκο, είτε με δημιουργία νέου στο Κουρτέσι, είτε πάλι με συμμετοχή σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων ανά το νομό. Οι αγρότες της Βουπρασίας συνεδρίασαν χθες το βράδυ στο Σινέ Άστρον στα Λεχαινά για να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τις επικείμενες κινητοποιήσεις.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος