FOLLOW US: facebook twitter

Παρούσα η Δυτική Ελλάδα στο 2ο Ελληνορωσικό Φόρουμ για τον Τουρισμό: Ελκύουν τους Ρώσους τουρίστες Ολυμπία και Επικούρειος

Ημερομηνία: 12-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Στο 2ο Ελληνορωσικό Φόρουμ με θέμα: «Διαπεριφερειακή Τουριστική Συνεργασία Ελλάδας- Ρωσίας» που πραγματοποιείται στο Παλιούρι Χαλκιδικής συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και εκπροσωπείται από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνο Καρπέτα.

Για όλα όσα συνθέτουν το νέο τουριστικό προφίλ της Δυτικής Ελλάδας με σύνθημα: «Βe inspired in Western Greece, μίλησε ο Αντιπερφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας.  Παρουσίασε το ολοκληρωμένο τουριστικό πακέτο για  τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, και μεταξύ άλλων, εστίασε στα σημεία ενδιαφέροντος της ρωσικής τουριστικής αγοράς.  «Η Δυτική Ελλάδα διαθέτει δύο από τα μεγαλύτερα τοπόσημα παγκόσμιας εμβέλειας την Αρχαία Ολυμπία και το Ναό Επικούρειου Απόλλωνα»,  τόνισε και παρουσίασε τα ειδικά θεματικά προϊόντα που διαθέτει η Δυτική Ελλάδα και είναι ελκυστικά για τη ρωσική αγορά, όπως θρησκευτικός, πολιτιστικός τουρισμός και θαλάσσιος.

Σημεία ενδιαφέροντος της Δυτικής Ελλάδας επεσήμανε,  κατά την ομιλία της, και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα και την Αρχαία Ολυμπία. Σε ό,τι αφορά το τουριστικό ρεύμα από την Ρωσία προς την Ελλάδα, είπε ότι ετησίως παρατηρείται μια αυξητική τάση κατά 20%, ενώ το 2017 επισκέφθηκαν την Ελλάδα πάνω από 900.000 ρώσοι τουρίστες.

Η παρουσία της Περιφέρειας αποτελεί συνέχεια των πρωτοβουλιών της για την προσέλκυση τουριστών από τη Ρωσία, η οποία αναμένεται  φέτος να έχει ανοδικές τάσεις έπειτα και από τη συμμετοχή της  Δυτικής Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Ταξιδιών και Τουρισμού (ΜΙΤΤ), που διοργανώθηκε τον περασμένο Μάρτιο στη Μόσχα, όπου η Δυτική Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα. Εκεί, η περιοχή μας έτυχε σημαντικής προβολής, καθώς πέραν των άλλων βραβεύτηκε από την TEZ TOUR με το βραβείο TEZ Worldberry για τον Κρατικό  Αερολιμένα Αράξου που διακρίθηκε για την αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών στους Ρώσους  τουρίστες.

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία του Κρατικού Αεροδρομίου Αράξου, το 2017 οι πτήσεις από τη  Ρωσία έφτασαν τις 233 και τα ρώσικα τουριστικά γραφεία διακίνησαν στη Δυτική Ελλάδα 14.036 τουρίστες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος