FOLLOW US: facebook twitter

Παρουσίαση βιβλίου και τιμητικές εκδηλώσεις για τον Σίμων Καρά την Κυριακή στο Μοναστήρι της Ζούρτσας

Ημερομηνία: 24-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 10 το πρωί, στον περιβάλλοντα χώρο του μοναστηρίου της Ζούρτσας. Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει την παρουσίαση του έργου αποκατάστασης της Ι.Μ Παναγίας Λιγόβαις Ζούρτσας στην Αθήνα και την παρουσίαση της μονογραφίας: «ΚΟΙΜΗΣΗ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΖΟΥΡΤΣΑΣ (ΝΕΑΣ ΦΙΓΑΛΙΑΣ) ΗΛΕΙΑΣ – Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΝΑΟΥ».

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Δρ. Πιπιλή Μαρία Αρχαιολόγος, Επίτιμος Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Αρχαιότητας της Ακαδημίας Αθηνών.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει την παρουσίαση του έργου του Σίμωνα Καρά, του μεγαλύτερου μουσικολόγου – ερευνητή της Ελληνικής Παράδοσης και κληρονομιάς. Θα ακουστούν σπάνιες ηχογραφήσεις του Σίμων Καρά ενώ θα συμμετέχει χορευτικά και ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Όμιλος Κρεστένων, ”Δρώμενα”. Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής Δημήτριος Κρανίτης.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Νέων Φιγαλέων Αθηνών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Φιγαλείας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φασκομηλιάς με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, της Τοπικής Κοινότητας Νέας Φιγαλείας και του Εκκλησιαστικού ΔΣ Νέας Φιγαλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος