FOLLOW US: facebook twitter

Παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας

Ημερομηνία: 26-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Αποκλεισμός επιχειρήσεων από κρατικά ή κοινοτικά κονδύλια, «λουκέτο» και αυστηρό ποινολόγιο είναι μερικές από τις παρεμβάσεις που προτίθεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας. Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, κάνει και ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της εργολαβίας.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Documento» η κ. Αχτσιόγλου προανήγγειλε αυστηροποίηση των κανόνων και ανέφερε ότι οι παρεμβάσεις του υπουργείο αφορούν τον αποκλεισμό επιχειρήσεων από κρατικά ή κοινοτικά κονδύλια σε περίπτωση σοβαρών παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας, ενώ παράλληλα καθιερώνεται ένα πολύ αυστηρό ποινολόγιο (pointsystem), που θα οδηγεί ακόμη και ολιγοήμερη αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων, στην περίπτωση που οι εργοδότες συλληφθούν να παραβιάζουν συστηματικά τους νόμους.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στο ζήτημα της κατάχρησης του θεσμού των εργολαβιών, ειδικά στον τραπεζικό τομέα, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα ”εύκολο” τρόπο να παρακαμφθεί σχεδόν το σύνολο της εργατικής νομοθεσίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος