FOLLOW US: facebook twitter

Παραλειπόμενα της επίσκεψης του Υπ. Υγείας στην Ηλεία

Ημερομηνία: 27-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις, άφησε σε όλους, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά την επίσκεψη του, στις νοσηλευτικές μονάδες της Ηλείας. Απλός, ευγενικός και προσιτός, έφτασε στα νοσοκομεία, όχι με κάποια αστραφτερή λιμουζίνα όπως θα ανέμενε κανείς αλλά με ένα «ταπεινό» γκολφάκι. Χαιρέτησε όλους όσους συνάντησε και κοντοστάθηκε υπομονετικά όταν τον σταμάτησαν πολίτες- συνοδοί ασθενών για να του επισημάνουν προβλήματα του συστήματος.

Ενδεικτική η ανταπόκριση του σε πολίτη στο Νοσοκομείο Πύργου, που άκουσε πολύ προσεκτικά την ιστορία του, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να του εξηγήσει ότι η Ηλεία- όπως και του είπε- έχει ανάγκη από «ένα δυνατό Νοσοκομείο».

Έξω από το κτίριο του ΟΚΑΝΑ, πολλά ήσαν τα πηγαδάκια που στήθηκαν. Σε ένα από αυτά, συμμετείχε και ο Βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας, που την ημέρα της επίσκεψης του Υπουργού, είχε να αντιμετωπίσει μια αήθη επίθεση που δέχτηκε μέσω ψευδούς ειδήσεως αναφορικά με φωτογραφική διάταξη προς το πρόσωπο του. «Μάκη, σε κρέμασαν στα μανταλάκια! Πρέπει να απαντήσεις άμεσα» του είπε ο Γιάννης Αργυρόπουλος, δημοσιογράφος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όραμα Δημιουργίας». Αυτό άλλωστε είχε και στο μυαλό του ο κ. Μπαλαούρας που κατά την εκδήλωση απολογισμού της Διοίκησης, «απομονώθηκε» σε χώρο του Νοσοκομείου και συνέγραψε την απαντητική επιστολή του…

Παραδίπλα, ο Μιχάλης Κατρίνης, πρ. Βουλευτής Ηλείας, ο οποίος δεν έκρυβε την ικανοποίηση του, για την έναρξη λειτουργίας της Θεραπευτικής Μονάδας του ΟΚΑΝΑ. Αυτός ήταν άλλωστε, που έβαλε το πρώτο «λιθαράκι», επί προεδρίας του στον ΟΚΑΝΑ, για να δημιουργηθεί η μονάδα και ήταν δικαιολογημένη η χαρά του.

Κατάμεστο ήταν το αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Πύργου κατά το δημόσιο απολογισμό του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλου. Ο Υπουργός, έχοντας δίπλα του τον Ηλείο Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας Γ. Γιαννόπουλο, παρακολούθησε με ιδιαίτερη προσοχή τον απολογισμό κρατώντας διαρκώς σημειώσεις. Μάλιστα τον χαρακτήρισε παραγωγικό με ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία αλλά και με αναπτυξιακό όραμα.

«Το όραμά μας είναι η σταθεροποίηση και ανασυγκρότηση του συστήματος υγείας στο νομό με όρους ισότητας, αποδοτικότητας, αποτελεσματικότητας και ποιότητας» είπε ο κ. Διαμαντόπουλος και μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι από την 1/1/2016, οι δομές του Γ.Ν. Ηλείας ενισχύθηκαν με ογδόντα οκτώ (88) νέους διορισμούς (μόνιμοι, επικουρικοί, ΚΕΕΛΠΝΟ).

«Υπουργέ, έχουμε καθυστερήσει…» ανέφερε ο Διοικητής σχετικά με την αντικατάσταση του αξονικού τομογράφου ενώ σημείωσε ότι «Από τις έξι χειρουργικές αίθουσες χρησιμοποιούμε μόλις τις δυο ταυτόχρονα, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων…». Ειπώθηκαν αλήθειες στον απολογισμό της Διοίκησης…

Μάλιστα, ο Διοικητής, ολοκληρώνοντας τον απολογισμό του, θέλησε να ευχαριστήσει το προσωπικό του Γ.Ν. Ηλείας, αφιερώνοντας του, έναν πίνακα του Βολονάκη, με θέμα την έξοδο του Άρη από το Ναβαρίνο το 1825, ο οποίος εξυμνεί τη γενναιότητα και τη ναυτοσύνη του πληρώματος. Και η κίνηση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, καταχειροκροτήθηκε απ’ όλους.

Πολλοί όμως ήταν εκείνοι που τοποθετήθηκαν στην εκδήλωση, ζητώντας από τον Υπουργό, την επίλυση διαφόρων προβλημάτων στο σύστημα υγείας. Ένας εξ’ αυτών ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός που αρχικά χαρακτήρισε την τοποθέτηση στη θέση του Διοικητή του Γ.Ν. ως από τις σοβαρότατες επιλογές του Υπ. Υγείας ενώ αφού έκανε μια μικρή αναφορά στο Κ.Υ. Γαστούνης, το μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα στον Κάμπο, απευθυνόμενος στον Υπουργό τόνισε ότι θα πρέπει να προχωρήσουν στην άρση της ασυλίας των Βουλευτών «για να νιώσουν και οι πολίτες υπερήφανοι».

Στην Αμαλιάδα

Εξαίρεση, στο πολύ καλό κλίμα που επικράτησε, αποτέλεσε το θερμό επεισόδιο Χριστοδουλόπουλου- Λυμπέρη για τη νέα πτέρυγα, όταν ο πρώτος άφησε αιχμές για τον δεύτερο αναφορικά με τις τεράστιες χρονικά καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή, ο Υπουργός και αν. Διοικητής της Ν.Μ. Αμαλιάδας Γιάννης Λέντζας, «μπήκαν» στη μέση για να αποφευχθούν τα χειρότερα, όταν ο πρώην δήμαρχος κινήθηκε απειλητικά προς τον νυν…

Δεν έλειψαν όμως και οι αιχμές, κατά του Διοικητή του ΓΝ Ηλείας για τη συμμετοχή γιατρών της Αμαλιάδας στο εφημεριακό πρόγραμμα του Πύργου.

«Με τον Αν. Διοικητή τα πάμε πολύ καλά, με το Διοικητή έχουμε τα πάνω και τα κάτω μας…» ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης. «Αγαπιόμαστε…» ήταν η απάντηση του Διοικητή του ΓΝ Ηλείας.

Μόνο οι καρδούλες … έλειψαν!

Στην Κρέστενα

Με γλυκό του κουταλιού, λικέρ και ζυμαρικά τοπικής παραγωγής υποδέχτηκαν τον Υπουργό Υγείας στην Κρέστενα. Η Νοσηλευτική Μονάδα της περιοχής ξαναμπαίνει στον υγειονομικό χάρτη της χώρας με τη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης!

Μάλιστα, ο αν. Διοικητής Άκης Χουζούρης, έστειλε μήνυμα προς όλους, ότι οι κακές μέρες έχουν περάσει και ξεκινά η σταδιακή ανάπτυξη του Νοσοκομείου.

Δεν ήταν όμως μόνο η θερμή … συνομιλία Χριστοδουλόπουλου – Λυμπέρη που έδωσε αυτοδιοικητικό… άρωμα στην επίσκεψη του  Υπ. Υγείας. Ήταν και η διπλή «τιμή» που δέχτηκε στην Κρέστενα τόσο από το Δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο όσο και από την «αντίπαλο» του στις προηγούμενες εκλογές Αθανασία Κουσκουρή. Τουλάχιστον στην Κρέστενα η ατμόσφαιρα ήταν ειρηνική.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος