FOLLOW US: facebook twitter

Παραδίδεται νωρίτερα ο Συνδετήριος – Απομένει η ασφαλτόστρωση της οδού

Ημερομηνία: 24-11-2016 | Συντάκτης:

syndetirios-pyrgos-olympia-kyparissia1

Ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του χρόνου η αποκατάσταση του δρόμου Ε.Ο. Πύργου – Ολυμπίας με την Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας

Μέχρι το τέλος του χρόνου, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, δυο μήνες δηλαδή νωρίτερα από τις συμβατικές υποχρεώσεις του ανάδοχου εργολάβου, θα έχει ολοκληρωθεί το έργο «Αποκατάστασης της Συνδετήριας οδού Ε.Ο. Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας με την Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας» (στις Κολυρείκες παράγκες). Ένα σημαντικό έργο, για το οποίο είχε συνταχθεί μελέτη από το 2013, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύργου με προϋπολογισμό 670.000 ευρώ και που δημοπρατήθηκε το Μάιο του 2016 από τη δημοτική αρχή, με ανάδοχο εργολάβο την εταιρία ΔΟΞΑ ΑΒΕΤΕ (με ποσοστό έκπτωσης 59,19%).

syndetirios-pyrgos-olympia-kyparissia2

Ο συγκεκριμένος δρόμος που για πολλά χρόνια το οδόστρωμα του ήταν σε άθλια κατάσταση, εξυπηρετεί βαρέου κυρίως τύπου οχήματα που τον χρησιμοποιούν αποφεύγοντας ουσιαστικά την διέλευση τους από το κέντρο της πόλης. Όπως δήλωσε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκαρτσιάρης, το σημαντικό αυτό έργο που επιβλέπεται από την Τεχνική Υπηρεσία  και χρηματοδοτείται από πιστώσεις της ΣΑΕΠ 001, όπως όλα δείχνουν θα ολοκληρωθεί συντομότερα από την καταληκτική ημερομηνία που είναι στις 16 Φεβρουαρίου 2017.

skartsiaris-andreas

«Αν ο καιρός διατηρηθεί το επόμενο διάστημα και οι συνθήκες επιτρέψουν την ασφαλτόστρωση του δρόμου, τότε το έργο θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του χρόνου, οπότε και θα παραδοθεί προς χρήση σε ένα μεγάλο ποσοστό οδηγών που τον επιλέγουν- κυρίως βαρέων οχημάτων- για να αποφύγουν τη διέλευση από το κέντρο του Πύργου. Έως τώρα έχει ολοκληρωθεί το 60-70% των εργασιών και η εταιρεία βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης των τεχνικών έργων (κατασκευή σωληνωτών και επενδεδυμένης τάφρου). Έχουν τελειώσει οι εργασίες εκσκαφής, επίχωσης, υπόβασης και βάσης της οδού. Πιστεύουμε λοιπόν, ότι οι εργασίες ασφαλτόστρωσης, καιρού επιτρέποντος θα έχουν ολοκληρωθεί σε ένα μήνα» είπε και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση την οποία περίμενε χρόνια ο κόσμος καθώς ο συγκεκριμένος συνδετήριος δρόμος είχε καταστραφεί και δεν ήταν προσπελάσιμος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος