FOLLOW US: facebook twitter

Παραγωγοί ενέργειας οι ΓΟΕΒ: Σύσκεψη των προέδρων με Κόκκαλη

Ημερομηνία: 01-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Αγροτικά, Νέα

Συμμετείχε ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού Ν. Φάμελος

Tην δυνατότητα, που προσφέρεται στους οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων, μέσω των Ενεργειακών Κοινοτήτων, να μετατραπούν σε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας ξεχώρισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλη σε σύσκεψη που είχε χθες στο Υπουργείο,  με τους προέδρους και τους Διευθυντές των ΓΟΕΒ όλης της χώρας.. Στην σύσκεψη συμμετείχαν από την Ηλεία  ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού- Αλφειού κ. Νίκος Φάμελος και η Δ/ντρια του Οργανισμού κ. Μαίρη Μουσταφέρη. Το θέμα  της συνάντησης ήταν η βιωσιμότητα των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων η οποία τα τελευταία χρόνια απειλείται από το πεπαλαιωμένο δίκτυο, την έλλειψη προσωπικού, τις οικονομικές δυσχέρειες και το διοικητικό κενό από την υπαγωγή τους στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Η πλειοψηφία των παρατηρήσεων και των προτάσεων που κατατέθηκαν από τους προέδρους, αφορούσε την βελτίωση εισπραξιμότητας των οφειλών, τη δημιουργία Διευθύνσεων Εγγείων Βελτιώσεων στις οικείες Περιφέρειες, τα κριτήρια σύνθεσης των Διοικητικών Συμβουλίων, καθώς και την υποστελέχωση των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων της χώρας. Τέλος έκαναν σαφή αναφορά και στα προβλήματα που δημιουργούνται όταν καλούνται τα αντλιοστάσια των αποστραγγιστικών δομών να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση πλημμυρών χωρίς να έχει κατοχυρωθεί η συντήρηση των αντλιοστασίων αυτών. Πρότειναν επίσης και επιπλέον θέματα που χρήζουν αλλαγών.

Ο Υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική ανταπόκρισή τους, κατέγραψε τις προτάσεις τους και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων και Εδαφοϋδατικών Πόρων θα προχωρήσει στις βέλτιστες ρυθμίσεις.

Οι πρόεδροι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το υπουργείο, τόσο για την προηγούμενη τροποποίηση της νομοθεσίας, όσο και για την επικείμενη, εκφράζοντας παράλληλα τις σχετικές παρατηρήσεις τους.

Προτάσεις από τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού

Ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού- Αλφειού κ. Νίκος Φάμελος σχολιάζοντας στην Πρωινή το αποτέλεσμα της χθεσινής σύσκεψης, τόνισε ότι  κινήθηκε προς την θετική κατεύθυνση και υπήρξε ένα γόνιμος διάλογος μεταξύ του Υφυπουργού που είναι γνώστης της κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι οργανισμοί  και των  προέδρων και υπηρεσιακών στελεχών. Ο κ. Φάμελος επισήμανε ακόμα ότι επικροτεί την πρόταση για να μετατραπούν οι ΓΟΕΒ σε παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας- είτε με την κατασκευή μικρών υδροηλεκτρικών εργοστασίων είτε με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών κ.ο.κ-  την έχει καταθέσει πολλές φορές και ο ίδιος και οικονομικά προτείνει το κόστος αν δεν μπορεί να καλυφθεί μέσω κρατικών κονδυλίων, να γίνει ακόμα και μέσω ΣΔΙΤ γιατί όπως είπε κάποτε πρέπει να συμβεί και αυτό στο μέλλον. Επίσης τα θέματα που έθεσε ο ίδιος, όπως και άλλοι πρόεδροι ήταν να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών σε ΔΕΗ και ΕΦΚΑ τέτοια στην οποία να μπορούν να ανταποκριθούν οι ΓΟΕΒ, να εξεταστεί το θέμα των προσλήψεων έκτακτου προσωπικού τώρα που ανοίγει η αρδευτική περίοδος και που κολλάει σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, να υπάρξουν διευκρινίσεις για την συγκρότηση των μελών των διοικητικών συμβουλίων και τέλος να γίνουν προσπάθειες αναβάθμισης του έργου,  στην συντήρηση και την λειτουργία του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος