FOLLOW US: facebook twitter

Παρέμβαση Κατσιφάρα σε Κουρεμπέ: Άμεσα ο ΕΛΓΑ στους πληγέντες της Ηλείας

Ημερομηνία: 28-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Στις πληγείσες περιοχές της Βουπρασίας και της Δυτ. Αχαΐας αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή με σφοδρές χαλαζοπτώσεις το βράδυ της Κυριακής, χτύπησε στην καρδιά της αγροτικής παραγωγής σε ότι αφορά τις υπαίθριες καλλιέργειες.

Ωστόσο η κινητοποίηση των υπηρεσιών της ΠΔΕ, υπήρξε άμεση, όπως και η παρέμβαση του Περιφερειάρχη στον ΕΛΓΑ και το ίδιο άμεση υπήρξε η αντίδραση του οργανισμού με τους γεωπόνους να φτάνουν στην περιοχή από τη Δευτέρα. Ο κ. Κατσιφάρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ και του μετέφερε την πρώτη εικόνα, που όπως καταγράψαμε και στο ρεπορτάζ μας χθες είναι τραγική. Να θυμίσουμε πως στην Ηλεία καταστροφές έχουν αναφερθεί στη Νέα Μανωλάδα, τηΒάρδα και γενικότερα στη βόρεια Ηλεία.

Στο πλευρό των παραγωγών βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής της ΠΔΕ Σάκης Μαυρόγιαννης και ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρος Βέρρας. Από κοινού παρέχουν κάθε μορφής ενημέρωση και υποστήριξη στους πληγέντες.

Από τις μέχρι σήμερα αυτοψίες σε πληγείσες περιοχές που έχουν πραγματοποιήσει οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής και τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ, διαπιστώνονται σοβαρές ζημιές σε υπαίθριες καλλιέργειες φράουλας, πατάτας, οπωροκηπευτικών, ενώ καταστροφές έχουν ακόμη υποστεί αμπέλια, δενδρώδεις καλλιέργειες, αλλά και θερμοκηπιακές καλλιέργειες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος