FOLLOW US: facebook twitter

Παρέλασαν τα περήφανα νιάτα στον Πύργο-Με λαμπρότητα οι επετειακές εκδηλώσεις για το 1821

Ημερομηνία: 27-03-2018 | Συντάκτης:

Ο καιρός οριακά συμμάχισε στον Πύργο για την κορύφωση των εκδηλώσεων στον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου την Κυριακή. Αν και πολλές φορές τα σύννεφα απείλησαν με βροχή, οι λιγοστές σταγόνες που σποραδικά έπεσαν δεν στάθηκαν ικανές να ματαιώσουν, κυρίως, την παρέλαση…

Στην επίσημη δοξολογία που για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια τελέστηκε ξανά στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Ηλείος υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν ακόμα οι βουλευτές Ηλείας Κώστας Τζαβάρας και Γιάννης Κουτσούκος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των φορέων της περιοχής, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας… Τον πανηγυρικό της ημέρας ανέγνωσε ο εκπαιδευτικός Θέμης Μαντάς.

Στο μνημείο Ηρώων τελέστηκε λίγο αργότερα επιμνημόσυνη δέηση, ενώ έγινε και κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων του νομού και της πόλης.

Η παρέλαση ξεκίνησε υπό την απειλή της βροχής ακριβώς στις 11.30, χωρίς κάποιο απρόοπτο συμβάν.  Στις καινοτομίες της εκδήλωσης ήταν η τοποθέτηση εξέδρας για τους επισήμους και για τους επικεφαλής εκ μέρους των ενόπλων δυνάμεων για την παρέλαση.

Πέραν των μαθητών, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, των μελών των λαογραφικών συλλόγων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των πεζοπόρων τμημάτων της ΣΕΤΤΗΛ και της 117 ΠΜ, εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των οχημάτων της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου, της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά και των δικυκλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας, για πρώτη φορά οι τελευταίοι μετά απο πολλά χρόνια….

Προσχολική αγωγή “Ρήγας”

 

“Marietta” Νέα Εποχή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος