FOLLOW US: facebook twitter

Παρέλαβε 82 νέους κάδους ο Δήμος Πύργου

Ημερομηνία: 28-10-2016 | Συντάκτης:

kadoi

Τοποθετούνται από βδομάδα στις γειτονιές της πόλης

«Επόμενο στοίχημα ο εκσυγχρονισμός των απορριμματοφόρων» δήλωσε χθες ο αντιδήμαρχος Δ. Μπέλτσος

Ογδόντα δυο νέους πράσινους κάδους σύμμικτων απορριμμάτων παρέλαβε το τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Πύργου όπως ανακοίνωσε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος, επισημαίνοντας ότι από βδομάδα θα τοποθετηθούν στις γειτονιές της πόλης στις οποίες το προηγούμενο διάστημα είχαν απομακρυνθεί. Μάλιστα απεύθυνε και έκκληση προς όλους τους δημότες, να σταματήσουν τη «μεταφορά» τους, υποστηρίζοντας πως η αποκομιδή διεξάγεται κανονικά και δεν υπάρχει πλέον λόγος «εξαφάνισης τους».

Η επέκταση του δικτύου των κάδων ανακύκλωσης και σύμμικτων απορριμμάτων, θα ξεκινήσει από την ανατολική πλευρά της πόλης και συγκεκριμένα στις οδούς Ιφίτου, Σωκράτους, Αγίου Δημητρίου κ.α. περιοχές που όπως είπε υπάρχουν πολλές πολυκατοικίες στις οποίες ζουν εκατοντάδες δημότες.

mpeltsos2

«Καταφέραμε μέσα σε σύντομο διάστημα να προμηθευτούμε 82 καινούργιους πλαστικούς πράσινους κάδους ενώ ήδη έχει εγκριθεί αίτημα για 300 κάδους ανακύκλωσης από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης εντελώς δωρεάν. Το θέμα της αποκομιδής προχωρά κανονικά παρά το γεγονός ότι ο στόλος των απορριμμάτων είναι παλιός και παρουσιάζει προβλήματα. Το μεγάλο μας στοίχημα του τμήματος Καθαριότητας είναι ο εκσυγχρονισμός τους και η προμήθεια μέσω παραχώρησης από κάποιους άλλους δήμους, απορριμματοφόρων ώστε να μπορούμε να βγάζουμε το πρόγραμμα. Πιστεύω ότι τέλη  Νοέμβρη, θα είμαστε σε θέση να γνωστοποιήσουμε το πρόγραμμα αποκομιδής. Δηλαδή να γνωρίζουν π.χ. στην Αλφειούσα, το Επιτάλιο ή το Βούναργο και γενικότερα από κάθε χωριό, ποιες ημέρες ακριβώς θα περνά το απορριμματοφόρο. Η προσπάθεια που έχουμε κάνει τον τελευταίο καιρό για παραχώρηση δύο απορριμματοφόρων από άλλους δήμους θα έχει αίσιο αποτέλεσμα».

Κλαδιά και σκουπίδια

Παράλληλα, ο κ. Μπέλτσος αναφέρθηκε και σε καταγγελία που δέχτηκε η υπηρεσία για την εναπόθεση κλαδιών από το δήμο που περιείχαν σκουπίδια. «Ελέγξαμε την καταγγελία και διαπιστώσαμε ότι όντως το φορτηγό του δήμου, άδειασε μαύρες σακούλες, οι οποίες όμως μέσα είχαν χόρτα και όχι σκουπίδια. Άρα το να πάει φορτηγό του δήμου να αδειάσει σκουπίδια κάπου τη στιγμή που όλοι οι οδηγοί έχουν κυνηγηθεί από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες την περίοδο που είχε πρόβλημα ο δήμος είναι άτοπο. Και από πολλές πλευρές να το σκεφτούμε λέμε για ποιο λόγο να πάει να αδειάσει ο δήμος σκουπίδια κάπου, τι θα γλιτώσουμε; ή θα πάρει ρίσκο ο οδηγός ή ο εργάτης ή ο εκάστοτε προϊστάμενος να πάνε να αδειάσουν κάπου σκουπίδια; Δεν υπάρχει λόγος. Άρα καλό θα ήταν και οι πολίτες που κάνουν την καταγγελία πέραν από το να κυνηγούν τον δήμο Πύργου και την Καθαριότητα και να ενημερώνουν και την αρμόδια υπηρεσία και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να κάνουν και καταγγελία στην αστυνομία όταν βλέπουν φορτηγάκια τέσσερα επί τέσσερα να αδειάζουν σκουπίδια οπουδήποτε. Να πω επίσης, πως και ένας οδηγός του φορτηγού κλήθηκε σε απολογία για την εναπόθεση … ψυγείου. Τέτοια φαινόμενα θα εξαλειφθούν».

Αναφερόμενος στα κλαδιά που μαζεύει η υπηρεσία, τόνισε ότι θα προχωρήσουν στην ελεγχόμενη καύση τους  και στην πορεία θα τα ρίχνουν σε κλαδοτεμαχιστές που θα κάνουν και κομποστοποίηση. «Ζητάω την κατανόηση και την συνεργασία του κόσμου και κυρίως να σταματήσουν τους καυγάδες στις γειτονιές για τους κάδους. Δεν έχουμε δώσει δικαίωμα ότι δε μαζεύουμε τα σκουπίδια…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος