FOLLOW US: facebook twitter

Παράταση προθεσμίας για τις αποζημιώσεις από το ΤΑΠ Ηλείας ως τα τέλη του 2017

Ημερομηνία: 04-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

mpalaouras

Μάκης Μπαλαούρας – βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ

Το τελευταίο διάστημα μεγάλη ήταν η αγωνία των δικαιούχων αποζημίωσης από τον ΤΑΠ Ηλείας, αφού λόγω των κλειστών υποθηκοφυλακείων του νομού, ήταν δύσκολο έως ακατόρθωτο να προλάβουν τις προθεσμίες που είχε ορίσει το Υπουργείο Υποδομών και η οποία έληγε στις 17ης Φεβρουαρίου. Η Ηλεία χρειαζόταν οπωσδήποτε παράταση η οποία και δόθηκε χτες.

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η προθεσμία χορήγησης δωρεάν στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των κτιρίων που έχουν πληγεί από σεισμούς, πυρκαγιές και κατολισθήσεις που έλαβαν χώρα από το έτος 2006 μέχρι και το 2011 από τα κατά τόπους ΤΑΠ και ΤΑΣ παρατάθηκε ως την 31η Δεκεμβρίου 2017, δηλαδή ως τα τέλη του έτους. Η απόφαση δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, με ΦΕΚ Β’ 251, 2-2-2017. Κατόπιν αυτής, οι αποζημιώσεις στους πληγέντες θα καταβάλλονται μέχρι τέλος του χρόνου.

Η απόφαση αυτή έρχεται να λύσει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι Ηλείοι δικαιούχοι και το οποίο είχε γνωστοποιήσει στον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας. Βέβαια η απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο καλύπτει τους δικαιούχους αποζημιώσεων και από άλλες περιοχές της χώρας που υπέστησαν φυσικές καταστροφές, άρα είναι συνολικότερα ευεργετική.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος