FOLLOW US: facebook twitter

Παράταση μέχρι το 2025 για αγρότες

Ημερομηνία: 22-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Τότε θα ενταθούν στις δυσμενείς διατάξεις του ν. Κατρούγκαλου όσοι πήραν σύνταξη πριν τις 2-5-2016

Μετά το 2025 θα ενταχθούν στις δυσμενείς διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου όσοι συνταξιούχοι έλαβαν τη σύνταξή τους πριν από τις 12/5/2016 (ημερομηνία θέσης σε ισχύ του νόμου 4387)!

Ετσι, σύμφωνα με εγκύκλιο, όλοι όσοι δηλώνουν εισόδημα από αγροτικές εργασίες και είναι συνταξιούχοι θα εξαιρούνται τόσο από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών αλλά και από τη μείωση στη σύνταξή τους κατά 60% που καθιερώνει ο νόμος Κατρούγκαλου.

Οπως διευκρινίζει η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, δεν απαιτείται για όσους έχουν λάβει τη σύνταξή τους πριν από τις 12/5/2016 η διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητας για την υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης στον ΕΦΚΑ σε περίπτωση που συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους για την οποία είχαν υποχρέωση ασφάλισης στον πρώην ΟΓΑ πριν από τη συνταξιοδότησή τους, δεδομένου ότι οι ρυθμίσεις του άρθρου 20 του ν. 4387/2016 έχουν εφαρμογή μόνο για όσους θα συνταξιοδοτηθούν από 1.1.2025.

Για τον ίδιο λόγο, σύμφωνα με την εγκύκλιο, αυτή η κατηγορία συνταξιούχων δεν υποχρεούνται και στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών μετά τη συνταξιοδότηση εφόσον συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους για την οποία είχαν πριν από τη συνταξιοδότηση υποχρέωση ασφάλισης στον πρώην ΟΓΑ.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι θα επιστραφούν εισφορές σε όσους αγρότες έχουν γεννηθεί το 1950 και εντός του 2017 συμπληρώνουν το 67ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης.

Προσοχή: πρόκειται για ασφαλισμένους που ενώ έχουν υποβάλει τα χαρτιά τους για σύνταξη, έχουν λάβει ειδοποιητήριο από τον ΕΦΚΑ για μηνιαία καταβολή εισφορών εντός του 2017. Εφόσον έχουν πληρώσει, θα λάβουν τα χρήματά τους πίσω.

Πηγή: efsyn


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος