FOLLOW US: facebook twitter

Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη «Σχολαρχείον» Γράμματα και Τέχνες: Ξεκινούν τα Εργαστήρια στην Αμαλιάδα-Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα

Ημερομηνία: 02-10-2018 | Συντάκτης:

Το Σωματείο Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας, ξεκινά και φέτος τη έναρξη του 7ου κύκλου των Εργαστηρίων του, που φέτος διανύει τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του και φέρει το τίτλο «Σχολαρχείον- Γράμματα και τέχνες» .

Τα Εργαστήρια του Σχολαρχείου προσφέρουν θεματικές ενότητες που στόχο έχουν να υπηρετήσουν τη γνώση, να ενθαρρύνουν την ελεύθερη έκφραση και τη δημιουργικότητα και να υπηρετήσουν τον Πολιτισμό.

Η Βιβλιοθήκη έγινε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Οι θεματικές ενότητες του Σχολαρχείου βασίζονται σε μια διάθεση διαρκούς ανταλλαγής γνώσεων και πληροφοριών σε συνδυασμό με την ευέλικτη προοπτική της δια βίου επιμόρφωσης. Στηρίζονται, κυρίως στο μεράκι των εθελοντών και το ενδιαφέρον όλων όσων συμμετέχουν στις ομάδες του προγράμματος, πολίτες της περιοχής του Δήμου Ήλιδας, μαθητές, φοιτητές, καταξιωμένοι συγγραφείς και έμπειροι δάσκαλοι, αλλά και επαγγελματίες απ’ το χώρο του βιβλίου, της έρευνας, της χειροτεχνίας. Οι συναντήσεις ανά θεματικό εργαστήριο γίνονται στο χώρο της Βιβλιοθήκης, που βρίσκεται στην Πλατεία Μπελογιάννη, σε ώρες και ημέρες που βρίσκονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.

Τα εργαστήρια λειτουργούν σε δύο κύκλους:

Από Οκτώβριο 2018 μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου 2019 και από το τέλος του Φεβρουαρίου 2019 μέχρι Μάιο 2019. Οι εγγραφές ξεκινούν την Δευτέρα 1 Οκτώβρη 2018.

Κάθε στήριξη στο έργο της Βιβλιοθήκης προσωπική, ηθική και υλική λειτουργεί ανταποδοτικά στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.
Με μύριες δυσκολίες και καθαρά σε εθελοντικό επίπεδο, βοηθούμε το κορυφαίο πνευματικό ίδρυμα της πόλης να παραμείνει ανοιχτό σε καθημερινή βάση και να γίνει το στέκι μαθητών και φοιτητών, μελετητών και όλων των πολιτών καλύπτοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ενδιαφέροντα του καθενός.
Με αυτό τον τρόπο υποστηρίζεται το δανειστικό τμήμα της Βιβλιοθήκης και οι δωρεές που συνεχώς δεχόμαστε έχουν υπερκαλύψει τις προθήκες που αναλογούν στον εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό των βιβλίων μας. Κάνουμε γνωστό ότι με χαρά και ανακούφιση δεχόμαστε και βιβλιοθήκες-έπιπλα που θα καλύψουν τις ανάγκες μας.

Το πρόγραμμα έχει ήδη αναρτηθεί, ωστόσο θα υπάρχουν επιπλέον ανακοινώσεις για παρουσιάσεις που εντάσσονται σε αυτό.

Να υπενθυμίσουμε τις συναντήσεις της Λέσχης Βιβλίων Αμαλιάδας, που συνεχίζει την παράδοση επτά ολόκληρων ετών και γίνεται την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα στο αναγνωστήριο.
Για ειδήσεις, σχόλια και δραστηριότητες της ομάδας μπορεί κάποιος να ενημερώνεται στη σελίδα…@lesxibiblionstinAmaliada

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι επόμενες προβολές των «Κινηματογραφικών Συναντήσεων» του Σχολαρχείου ενώ είναι  σημαντικό να τονιστεί ότι η ανάγκη βελτίωσης του λειτουργικού χώρου της βιβλιοθήκης. Είναι κάτι που οφείλουμε στη μνήμη των δωρητών του ιδρύματος, ενώ συνεχίζουμε με σεβασμό το δύσκολο έργο των ανθρώπων που εργάστηκαν έξι ολόκληρες δεκαετίες για να καταστήσουν την Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη ένα ζωντανό κύτταρο του πολιτισμικού ιστού της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Έναρξη ενοτήτων εφόσον έχουν συμπληρωθεί τα τμήματα, στις 8 Οκτωβρίου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος