FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλαδικές: Συνέχεια σήμερα με Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά

Ημερομηνία: 11-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Με τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών (ο.π. ανθρωπιστικών σπουδών) και των Μαθηματικών (ο.π. θετικών σπουδών και ο.π. σπουδών οικονομίας και πληροφορικής) συνεχίζονται σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, η αυλαία των οποίων άνοιξε την Παρασκευή με τη Νεοελληνική Γλώσσα. Τα θέματα που επιλέγησαν για την έναρξη των διαγωνισμάτων, κρίθηκαν από υποψηφίους και εκπαιδευτικούς βατά ως προς το σκέλος της έκθεσης και απαιτητικά ως προς τις ασκήσεις.

Οι εξεταζόμενοι στη Νεοελληνική γλώσσα, κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με το αν το σχολείο οφείλει, παράλληλα με την εκπαιδευτική, να ασκεί και την παιδευτική λειτουργία, ενώ πρότειναν τρόπους με τους οποίους εκπαιδευτικοί και μαθητές/μαθήτριες μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση του παιδευτικού χαρακτήρα του σχολείου. Ειδικά το θέμα της έκθεσης, χαρακτηρίστηκε αρκετά εύκολο, δεδομένου ότι είναι διαχρονικό και πάντα επίκαιρο και έχει δουλευτεί στη διάρκεια της χρονιάς αρκετά και για την ανάλυση και άλλων θεματικών ενοτήτων.

Η Φιλολογική ομάδα του Φροντιστηρίου ΑΛΜΑ σχολίασε σχετικά: «Η αυλαία των Πανελλαδικών εξετάσεων άνοιξε με πρώτο εξεταζόμενο μάθημα τη Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας. Επιλέχθηκε ένα κείμενο του Δ.Ν. Μαρωνίτη αντλημένο από το «Βήμα της Κυριακής». Κρίνεται απαιτητικό ως προς το ύφος και τη γλωσσική διατύπωση, καθώς αγγίζει τα όρια του φιλοσοφικού λόγου. Ως προς την τυπολογία των ασκήσεων παρατηρείται διαφορετική διατύπωση στο Β3α, η οποία χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από τους υποψηφίους.

Τέλος, το θέμα της έκθεσης διατυπώθηκε με σαφήνεια και εντάσσεται στη χορεία των αναμενόμενων θεμάτων αφού αποτελεί διδαγμένο θέμα της Γ’ Λυκείου».

Στις εξετάσεις, που κύλησαν ομαλά, σύμφωνα με τον  Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Βασίλη Δημητρέλλο, από τους 992 γραπτώς εξεταζόμενους υποψηφίους στις εξετάσεις συμμετείχαν 962 μαθητές και απείχαν 30 ενώ ακόμα 22 υποψήφιοι (φυσικώς αδύναμοι) εξετάστηκαν προφορικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος