FOLLOW US: facebook twitter

Πανδαισία ηχοχρωμάτων παραδοσιακής μουσικής!

Ημερομηνία: 01-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Υπέροχη η συναυλία της Σχολής Παραδοσιακών Οργάνων της Ι. Μητρόπολης Ηλείας στον Πύργο

Την καθιερωμένη τους ετήσια συναυλία για την λήξη των μαθημάτων, χαρίζοντας μας ένα πολύ ωραίο μουσικό ταξίδι ιχνηλατώντας στους ήχους της Παράδοσης, , έδωσε την Τετάρτη το βράδυ στο χώρο του Μνημείου Ηρώων στην πλατεία Πύργου, το τμήμα Παραδοσιακών Οργάνων της  Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας της Ι. Μητρόπολης Ηλείας .

Την Δ/νση της Ορχήστρας Παραδοσιακών οργάνων είχε ο δάσκαλος μουσικής Ευγένιος Βούλγαρης όπου μαζί με την Μαρία Παπαγεωργίου επιμελήθηκαν αυτήν την εξαιρετική συναυλία που απόλαυσε πλήθος κόσμου, καθώς η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη και όλοι οι θεατές καταχειροκρότησαν και την Ορχήστρα των σπουδαστών παραδοσιακών οργάνων αλλά και την χορωδία των μικρών της Σχολής που ερμήνευσαν παραδοσιακά τραγούδια από τα νησιά μας  όπως το ‘σε καινούργια βάρκα μπήκα» με τις βελούδινες φωνούλες τους, κλέβοντας την παράσταση. Άψογος συνδυασμός, εξαιρετική απόδοση από όλους.

Η Ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων της Ι. Μητρόπολης Ηλείας που αποτελείται από σπουδαστές που παίζουν  πολλά παραδοσιακά όργανα όπως κανονάκι, σαντούρι, λαούτο, ταμπουράς, βιολί, λύρα, ούτι, ενθουσίασε το κοινό, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν καλλιτέχνες που τιμούν τις ρίζες μας βαδίζοντας στα μονοπάτια της γνήσιας παραδοσιακής μας μουσικής.

Μια πραγματική πανδαισία ηχοχρωμάτων, οργάνων, ερμηνειών και παραδοσιακών τραγουδιών, που κέρδισε το θαυμασμό και τα εύσημα όλων για την προσπάθεια των μαθητών αλλά και των δασκάλων τους που επιμελήθηκαν τη συναυλία με αγάπη και μεράκι. Γιατί πραγματικά, η ενασχόληση των παιδιών που επιλέγουν την παραδοσιακή μουσική δίνει και την πνευματική διάσταση της Παιδείας.

Να σημειώσουμε ότι το Τμήμα Παραδοσιακών μουσικών οργάνων λειτουργεί στο πλαίσιο της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μητρόπολης Ηλείας εδώ και 12 χρόνια με έδρα τον Πύργο και την Αμαλιάδα και λειτουργεί στις αίθουσες της Σχολής, υπό την Δ/νση του Ευγένιου Βούλγαρη, ενός δασκάλου  με πανευρωπαϊκή  αναγνώριση που έχει ανεβάσει πολύ το επίπεδο σπουδών.

Οι φωτογραφίες είναι του Γιώργου Γκιντζίρη και της Τέσσυς Διαμαντοπούλου

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος