FOLLOW US: facebook twitter

‘Παλαιολόγεια’ στο Κάστρο Χλεμούτσι

Ημερομηνία: 29-05-2017 | Συντάκτης:

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο

Για ακόμα μια χρονιά διοργανώθηκαν με κάθε επισημότητα, εκδηλώσεις πολιτισμού και μνήμης για τον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνο Παλαιολόγο στο Κάστρο Χλεμούτσι. Το πρωί της Κυριακής η Δημοτική Κοινότητα Κάστρου υπό την αιγίδα του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, υποδέχθηκε στο κάστρο των Βιλεαρδουϊδων, τους τοπικούς φορείς και το κοινό για τα «Παλαιολόγεια 2017».

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού. Ακολούθησε ο σύντομος χαιρετισμός του δημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ και η κύρια ομιλία από την επίκουρη Καθηγήτρια Μεσαιωνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Φωτεινή Πέρρα. Ο ηθοποιός Ανδρέας Βούλτσος ανέγνωσε αποσπάσματος του τελευταίου λόγου του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με απαγγελία ποιημάτων, από τον μαθητή λυκείου, Παναγιώτη Αρβανίτη και την σπουδάστρια μουσικολογίας Κωνσταντίνα Αρβανίτη, ενώ η ιστορικός κα Μεϊντάνη απήγγειλε απόσπασμα από το «Άξιον Εστί, παρουσία μαθητών του δημοτικού σχολείου Κάστρου. Ο π. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού, συνοδευόμενος από τον μαθητή λυκείου Παναγιώτη Αρβανίτη, απέδωσε δύο θρήνους για την Άλωση της Πόλης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την γυναικεία χορωδία του Κάστρου που απέδωσε βυζαντινούς ύμνους υπό την επιμέλεια, του Κωνσταντίνου Λευκαδίτη. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε περιήγηση στο μουσείο και στους χώρους του κάστρου «Χλεμούτσι».

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος